Гарбузовий суп-пюре зі смаженим гострим фаршем

» » » Гарбузовий суп-пюре зі смаженим гострим фаршем
Гарбузовий суп-пюре зі смаженим гострим фаршем

Хочу ще трохи поексплуатувати тему з гарбузом – тим більше, що деякі мої читачі просили побільше рецептів з ним в цьому сезоні 😉 Сьогодні у мене для вас є рецепт супу-пюре з гарбуза. У блозі вже є кілька рецептів гарбузових супів. Цей хороший тим, що подається з м’ясом – а точніше, із смаженим фаршем. Тому він більш ситний, ніж, наприклад, гарбузовий суп на кокосовому молоці або суп з імбиром і апельсиновим соком.

До речі, якщо виключити м’ясну складову, цей суп цілком собі можна їсти в піст, який якраз днями почався.

Інгредієнти для гарбузового супу-пюре зі смаженим гострим фаршем: на 4 порції:

  • 450 г очищеного гарбуза
  • 1 середня морква
  • 200 г картоплі
  • 1 середня цибулина (або 2 маленьких)
  • 4 зубчики часнику
  • 600 мл бульйону або води
  • 600 г свинячого фаршу
  • 1/2 ч.л. паприки
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 1/4 ч.л. меленого кайенского перцю
  • 1/2 ч.л. порошку каррі
  • сіль і перець за смаком

 

Гарбузовий суп пюре зі смаженим гострим фаршем

Приготування гарбузового супу-пюре зі смаженим гострим фаршем:

Гарбуз, цибулю, моркву і картоплю нарізаємо кубиками.

У каструлі з товстим дном на середньому вогні розтоплюємо 30 г вершкового масла (або розігріваємо 2 ст.л. рослинного). Кладемо цибулю і моркву і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Гарбузовий суп пюре зі смаженим гострим фаршем

Додаємо картоплю і гарбуз, а також каррі і половину дрібно нарубаного часнику. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину.

Гарбузовий суп пюре зі смаженим гострим фаршем

Вливаємо бульйон або воду, солимо за смаком, доводимо до кипіння.

Гарбузовий суп пюре зі смаженим гострим фаршем

Варимо на невеликому вогні до готовності картоплі і гарбуза, близько 20 хвилин.

Знімаємо каструлю з вогню і перебиваємо вміст блендером до однорідного стану. Для більшої гладкості можна протерти суп через сито.

Гарбузовий суп пюре зі смаженим гострим фаршем

У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо фарш і смажимо, помішуючи, поки м’ясо не втратить рожевий відтінок. Потім додаємо зіру, паприку, другу половину часнику, сіль і перець, смажимо, помішуючи, до готовності, ще близько 10 хвилин.

Гарбузовий суп пюре зі смаженим гострим фаршем

Подаємо суп зі сметаною і обсмаженим фаршем.

Гарбузовий суп пюре зі смаженим гострим фаршем

Смачного!

Гарбузовий суп-пюре зі смаженим гострим фаршем обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика