Гарбузовий суп-пюре зі смаженим гострим фаршем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Хочу ще трохи поексплуатувати тему з гарбузом – тим більше, що деякі мої читачі просили побільше рецептів з ним в цьому сезоні 😉 Сьогодні у мене для вас є рецепт супу-пюре з гарбуза. У блозі вже є кілька рецептів гарбузових супів. Цей хороший тим, що подається з м’ясом – а точніше, із смаженим фаршем. Тому він більш ситний, ніж, наприклад, гарбузовий суп на кокосовому молоці або суп з імбиром і апельсиновим соком.

До речі, якщо виключити м’ясну складову, цей суп цілком собі можна їсти в піст, який якраз днями почався.

Інгредієнти для гарбузового супу-пюре зі смаженим гострим фаршем: на 4 порції:

  • 450 г очищеного гарбуза
  • 1 середня морква
  • 200 г картоплі
  • 1 середня цибулина (або 2 маленьких)
  • 4 зубчики часнику
  • 600 мл бульйону або води
  • 600 г свинячого фаршу
  • 1/2 ч.л. паприки
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 1/4 ч.л. меленого кайенского перцю
  • 1/2 ч.л. порошку каррі
  • сіль і перець за смаком

 

tykvennyi-sup-s-farshem-1

Приготування гарбузового супу-пюре зі смаженим гострим фаршем:

Гарбуз, цибулю, моркву і картоплю нарізаємо кубиками.

У каструлі з товстим дном на середньому вогні розтоплюємо 30 г вершкового масла (або розігріваємо 2 ст.л. рослинного). Кладемо цибулю і моркву і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

tykvennyi-sup-s-farshem-2

Додаємо картоплю і гарбуз, а також каррі і половину дрібно нарубаного часнику. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину.

tykvennyi-sup-s-farshem-3

Вливаємо бульйон або воду, солимо за смаком, доводимо до кипіння.

tykvennyi-sup-s-farshem-4

Варимо на невеликому вогні до готовності картоплі і гарбуза, близько 20 хвилин.

Знімаємо каструлю з вогню і перебиваємо вміст блендером до однорідного стану. Для більшої гладкості можна протерти суп через сито.

tykvennyi-sup-s-farshem-6

У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо фарш і смажимо, помішуючи, поки м’ясо не втратить рожевий відтінок. Потім додаємо зіру, паприку, другу половину часнику, сіль і перець, смажимо, помішуючи, до готовності, ще близько 10 хвилин.

tykvennyi-sup-s-farshem-5

Подаємо суп зі сметаною і обсмаженим фаршем.

tykvennyi-sup-s-farshem

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.