Гарбузовий суп-пюре зі смаженим гострим фаршем

Хочу ще трохи поексплуатувати тему з гарбузом – тим більше, що деякі мої читачі просили побільше рецептів з ним в цьому сезоні 😉 Сьогодні у мене для вас є рецепт супу-пюре з гарбуза. У блозі вже є кілька рецептів гарбузових супів. Цей хороший тим, що подається з м’ясом – а точніше, із смаженим фаршем. Тому він більш ситний, ніж, наприклад, гарбузовий суп на кокосовому молоці або суп з імбиром і апельсиновим соком.
До речі, якщо виключити м’ясну складову, цей суп цілком собі можна їсти в піст, який якраз днями почався.
Інгредієнти для гарбузового супу-пюре зі смаженим гострим фаршем: на 4 порції:
- 450 г очищеного гарбуза
- 1 середня морква
- 200 г картоплі
- 1 середня цибулина (або 2 маленьких)
- 4 зубчики часнику
- 600 мл бульйону або води
- 600 г свинячого фаршу
- 1/2 ч.л. паприки
- 1/2 ч.л. меленої зіри
- 1/4 ч.л. меленого кайенского перцю
- 1/2 ч.л. порошку каррі
- сіль і перець за смаком
Приготування гарбузового супу-пюре зі смаженим гострим фаршем:
Гарбуз, цибулю, моркву і картоплю нарізаємо кубиками.
У каструлі з товстим дном на середньому вогні розтоплюємо 30 г вершкового масла (або розігріваємо 2 ст.л. рослинного). Кладемо цибулю і моркву і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо картоплю і гарбуз, а також каррі і половину дрібно нарубаного часнику. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Вливаємо бульйон або воду, солимо за смаком, доводимо до кипіння.
Варимо на невеликому вогні до готовності картоплі і гарбуза, близько 20 хвилин.
Знімаємо каструлю з вогню і перебиваємо вміст блендером до однорідного стану. Для більшої гладкості можна протерти суп через сито.
У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо фарш і смажимо, помішуючи, поки м’ясо не втратить рожевий відтінок. Потім додаємо зіру, паприку, другу половину часнику, сіль і перець, смажимо, помішуючи, до готовності, ще близько 10 хвилин.
Подаємо суп зі сметаною і обсмаженим фаршем.
Смачного!
Напишіть відгук