Гострий суп-пюре з квасолі з авокадо

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Цей гострий і дуже смачний суп-пюре можуть взяти на замітку вегетаріанці і ті, хто дотримується постів (тут вже, до речі, до Різдвяного посту рукою подати – 28 листопада починається). В рецепті приведено приготування на курячому бульйоні, але на овочевому теж буде дуже смачно. Та й на воді, в принципі, вийде дуже непогано.

Квасолю можна використовувати як консервовану, так і власноруч відварену. Підходить і біла, і червона.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морква
  • 1 велике стебло селери
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. меленої зіри (кумина)
  • 1/2 ч.л. меленого чилі (можна збільшити кількість, якщо ви любите погостріше)
  • 400 г томатів у власному соку
  • 1 л курячого бульйону
  • сіль за смаком
  • 700 г консервованої або відвареної квасолі (2 банки)
  • 1 стигле авокадо
  • сік половини лайма

chili-sup-iz-fasoli-s-avokado-1
Дрібно рубаємо цибулю, моркву та селеру. У каструлі на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла, кладемо овочі і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
chili-sup-iz-fasoli-s-avokado-2
Додаємо спеції і дрібно посічений часник, смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
chili-sup-iz-fasoli-s-avokado-3


Кладемо в каструлю розім’яті томати разом з соком, вливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, солимо за смаком, зменшуємо вогонь і варимо до готовності овочів, близько 20 хвилин.
chili-sup-iz-fasoli-s-avokado-4
Квасолю промиваємо і додаємо в суп, прогріваємо протягом 2-3 хвилин і знімаємо з вогню.
Перемелюємо суп за допомогою блендера.
Авокадо чистимо від шкірки, видаляємо кісточку. М’якоть дрібно рубаємо і заправляємо соком лайма.
Розливаємо суп в порційний посуд, додаємо в кожну тарілку авокадо і подаємо.
chili-sup-iz-fasoli-s-avokado
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.