
Цей гострий і дуже смачний суп-пюре можуть взяти на замітку вегетаріанці і ті, хто дотримується постів (тут вже, до речі, до Різдвяного посту рукою подати – 28 листопада починається). В рецепті приведено приготування на курячому бульйоні, але на овочевому теж буде дуже смачно. Та й на воді, в принципі, вийде дуже непогано.
Квасолю можна використовувати як консервовану, так і власноруч відварену. Підходить і біла, і червона.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 середня цибулина
- 1 середня морква
- 1 велике стебло селери
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ч.л. меленої зіри (кумина)
- 1/2 ч.л. меленого чилі (можна збільшити кількість, якщо ви любите погостріше)
- 400 г томатів у власному соку
- 1 л курячого бульйону
- сіль за смаком
- 700 г консервованої або відвареної квасолі (2 банки)
- 1 стигле авокадо
- сік половини лайма
Дрібно рубаємо цибулю, моркву та селеру. У каструлі на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла, кладемо овочі і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо спеції і дрібно посічений часник, смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Кладемо в каструлю розім’яті томати разом з соком, вливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, солимо за смаком, зменшуємо вогонь і варимо до готовності овочів, близько 20 хвилин.

Квасолю промиваємо і додаємо в суп, прогріваємо протягом 2-3 хвилин і знімаємо з вогню.
Перемелюємо суп за допомогою блендера.
Авокадо чистимо від шкірки, видаляємо кісточку. М’якоть дрібно рубаємо і заправляємо соком лайма.
Розливаємо суп в порційний посуд, додаємо в кожну тарілку авокадо і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply