Гострий томатний суп з бараниною і рисом

» » » Гострий томатний суп з бараниною і рисом
Гострий томатний суп з бараниною і рисом

Ну що ж – після вимушеної тижневої перерви відновимо наші звичні буденні рецепти. І першим в цій низці стане смачний і насичений суп на баранячих ребрах.

Вийшов він у мене випадково. Пару тижнів тому я готувалася до кулінарного конкурсу в Києві, і для однієї зі страв мені було потрібно філе корейки баранчика. Окремо я його купити не могла, тому довелося брати цілу корейку з ребрами. Філе я благополучно вирізала, а ребра (і м’ясо на них) залишилися. Навряд чи у вас випадково повториться моя ситуація. Тому просто сміливо беріть будь-яку баранину на кістці і готуйте цей суп, якщо він вам сподобався.

Інгредієнти для супу з бараниною на 6 порцій:

  • 800 г баранини на кістці
  • 1 цибулина
  • 2 лаврових листа
  • 10 горошин чорного перцю
  • 2 середні цибулини
  • 2-3 середніх солодких перці
  • 1 велике стебло селери
  • 1 гострий перчик (можна сушений)
  • 1 ч.л. зіри + ще трохи для приправи в кінці
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру
  • 1/2 ч.л. хмелі сунелі
  • 3-4 зубчики часнику
  • 400 г томатів у власному соку
  • 120 г рису
  • сіль за смаком

 

Гострий томатний суп з бараниною і рисом

Приготування томатного супу з бараниною:

Баранину, лавровий лист і перець горошок кладемо в каструлю і заливаємо 2 л води. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо і варимо на невеликому вогні до м’якості м’яса, близько години.

Паралельно займаємося овочами. Цибулю, селеру і перець нарізаємо середнім кубиком. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3 хвилини. Додаємо селеру і перець, смажимо ще 5 хвилин. Кладемо в сковороду дрібно нарізаний гострий перець і часник. а також спеції. смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.

Гострий томатний суп з бараниною і рисом

Додаємо розім’яті томати разом із соком. Доводимо до кипіння і вимикаємо.

Гострий томатний суп з бараниною і рисом

Готове м’ясо виймаємо з бульйону, сам бульйон проціджуємо і повертаємо в каструлю. Додаємо в бульйон вміст сковороди і рис. Варимо на середньому вогні до готовності рису, близько 25-30 хвилин.

Знімаємо м’ясо з кісток і нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо в суп і прогріваємо протягом пари хвилин. Додаємо пару пучків зіри і нарубану зелень за смаком (кінза – ідеально 😉 ). Даємо постояти 5 хвилин під кришкою і подаємо.

Гострий томатний суп з бараниною і рисом

Смачного!

Гострий томатний суп з бараниною і рисом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика