
Ну що ж – після вимушеної тижневої перерви відновимо наші звичні буденні рецепти. І першим в цій низці стане смачний і насичений суп на баранячих ребрах.
Вийшов він у мене випадково. Пару тижнів тому я готувалася до кулінарного конкурсу в Києві, і для однієї зі страв мені було потрібно філе корейки баранчика. Окремо я його купити не могла, тому довелося брати цілу корейку з ребрами. Філе я благополучно вирізала, а ребра (і м’ясо на них) залишилися. Навряд чи у вас випадково повториться моя ситуація. Тому просто сміливо беріть будь-яку баранину на кістці і готуйте цей суп, якщо він вам сподобався.
Інгредієнти для супу з бараниною на 6 порцій:
- 800 г баранини на кістці
- 1 цибулина
- 2 лаврових листа
- 10 горошин чорного перцю
- 2 середні цибулини
- 2-3 середніх солодких перці
- 1 велике стебло селери
- 1 гострий перчик (можна сушений)
- 1 ч.л. зіри + ще трохи для приправи в кінці
- 1/2 ч.л. меленого коріандру
- 1/2 ч.л. хмелі сунелі
- 3-4 зубчики часнику
- 400 г томатів у власному соку
- 120 г рису
- сіль за смаком
Приготування томатного супу з бараниною:
Баранину, лавровий лист і перець горошок кладемо в каструлю і заливаємо 2 л води. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо і варимо на невеликому вогні до м’якості м’яса, близько години.
Паралельно займаємося овочами. Цибулю, селеру і перець нарізаємо середнім кубиком. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3 хвилини. Додаємо селеру і перець, смажимо ще 5 хвилин. Кладемо в сковороду дрібно нарізаний гострий перець і часник. а також спеції. смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Додаємо розім’яті томати разом із соком. Доводимо до кипіння і вимикаємо.
Готове м’ясо виймаємо з бульйону, сам бульйон проціджуємо і повертаємо в каструлю. Додаємо в бульйон вміст сковороди і рис. Варимо на середньому вогні до готовності рису, близько 25-30 хвилин.
Знімаємо м’ясо з кісток і нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо в суп і прогріваємо протягом пари хвилин. Додаємо пару пучків зіри і нарубану зелень за смаком (кінза – ідеально 😉 ). Даємо постояти 5 хвилин під кришкою і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply