Грибний суп з лисичками і печерицями

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Продовжую серію сезонних рецептів. Сьогодні на черзі – грибний суп. Найпростіший і нехитрий, але при цьому дуже смачний. Як влітку в селі.

Тут я змішала лисички з тривіальними печерицями, які можна купити в будь-якому магазині. За рахунок лісових грибів смак у супу виходить дуже насиченим. При бажанні ви можете залишити в складі тільки лисички. Або замінити їх білими грибами.

Інгредієнти для грибного супу з лисичками і печерицями:

  • 1,6 л курячого або овочевого бульйону
  • 3-4 картоплини
  • 1 середня морква
  • 1 середня цибулина
  • 300 г печериць
  • 400 г лисичок
  • сіль за смаком
  • зелень для подачі

Розраховано на 6 порцій

gribnoi-sup-s-lisichkami-1

Приготування грибного супу з лисичками і печерицями:

Бульйон вливаємо в каструлю і доводимо до кипіння.

Картоплю нарізаємо кубиками.

slivochnyi-gribnoi-sup-s-kuricei-2

Кладемо в киплячий бульйон і варимо.

Тим часом дрібно рубаємо цибулю, моркву тремо на крупній тертці. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо овочі і смажимо, помішуючи, 5 хвилин.

ochen-lenivye-golubtsy-2

Перекладаємо в каструлю.

Додаємо в сковороду 1 ст.л. масла. Кладемо гриби і смажимо, помішуючи, 3-5 хвилин.

gribnoi-sup-s-lisichkami-2

Також кладемо в каструлю. Солимо за смаком, варимо 15 хвилин. Вимикаємо.

Розливаємо по тарілках і подаємо.

gribnoi-sup-s-lisichkami1

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.