Зелений борщ

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні у нас на порядку денному – зелений борщ. Так-так, саме той, що зі щавлем. У дитинстві я його просто ненавиділа. Лютою ненавистю. Але тепер – тільки наливай. Ось так помінялися з віком смакові пристрасті.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 3-4 середніх картоплини
  • 1 середня цибулина
  • 1 морква
  • приблизно 300 г щавлю (середній пучок)
  • 2 літра бульйону (варимо загодя) і м’ясо з кісточок, на яких цей бульйон варився
  • варені яйця і сметана для подачі
  • сіль за смаком

zelenyi-borsch-new-1
Дрібно рубаємо цибулю, моркву тремо на крупній тертці, картоплю нарізаємо кубиками. Дрібно нарізаємо щавель.

У каструлі на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і моркву, смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.

zelenyi-borsch-new-2
Додаємо картоплю.
zelenyi-borsch-new-3


Вливаємо бульйон, доводимо до кипіння і варимо до готовності овочів.

Додаємо щавель і м’ясо з кісточок.

zelenyi-borsch-new-4
Як тільки він потемніє – знімаємо борщ з вогню, розливаємо по тарілках, в кожну кладемо по половинці яйця (можна дрібно нарубати) і по парі ложок сметани.
zelenyi-borsch-new
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.