
Сьогодні у нас на порядку денному – зелений борщ. Так-так, саме той, що зі щавлем. У дитинстві я його просто ненавиділа. Лютою ненавистю. Але тепер – тільки наливай. Ось так помінялися з віком смакові пристрасті.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 3-4 середніх картоплини
- 1 середня цибулина
- 1 морква
- приблизно 300 г щавлю (середній пучок)
- 2 літра бульйону (варимо загодя) і м’ясо з кісточок, на яких цей бульйон варився
- варені яйця і сметана для подачі
- сіль за смаком
Дрібно рубаємо цибулю, моркву тремо на крупній тертці, картоплю нарізаємо кубиками. Дрібно нарізаємо щавель.
У каструлі на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і моркву, смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.
Додаємо картоплю.
Вливаємо бульйон, доводимо до кипіння і варимо до готовності овочів.
Додаємо щавель і м’ясо з кісточок.
Як тільки він потемніє – знімаємо борщ з вогню, розливаємо по тарілках, в кожну кладемо по половинці яйця (можна дрібно нарубати) і по парі ложок сметани.
Смачного!
Leave a Reply