Квасолевий суп з куркою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Я дуже люблю курячі супи за те, що вони, з одного боку, досить легкі для шлунка, а з іншого – добре насичують. Я варю курячий суп в різних варіаціях, з різними овочами та іншими наповнювачами. Сьогодні я пропоную вам варіант курячого супу з квасолею.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 курка (ми візьмемо від неї крила, стегенця та корпус; філе грудки залишимо для іншої страви)
  • 2 лаврові листки
  • 2 середні цибулини
  • 2 стебла селери
  • 1 морква
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 250 г замороженої зеленої квасолі
  • 2 ст.л. дрібних супових макаронів або вермішелі
  • 400 г консервованої квасолі
  • сіль, перець за смаком
  • зелень за смаком для подачі

fasolevyi-sup-s-kuritsei-1

Приготування:

Курку обробляємо, на частини. Крила, стегенця та корпус кладемо в каструлю, туди ж кладемо лавровий лист і надрізану навхрест цибулину. Вливаємо 2 літри води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на мінімальному нагріві 40-45 хвилин. Кришкою можна не накривати.

Цибулю, моркву і селеру нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо до м’якості на олії.

fasolevyi-sup-s-kuritsei-2

Додаємо стручкову квасолю і смажимо 2 хвилини.

fasolevyi-sup-s-kuritsei-3

Кладемо томатну пасту і смажимо, помішуючи, ще 3 хвилини.

Готовий бульйон проціджуємо в каструлю з овочами. Варимо на середньому вогні 15 хвилин.

fasolevyi-sup-s-kuritsei-4

Курятину кладемо на дошку і даємо трохи охолонути. Потім знімаємо м’ясо з кісток і ріжемо на невеликі шматочки.

За 5 хвилин до готовності кладемо в суп макарони. В кінці додаємо куряче м’ясо і промиту консервовану квасолю. Прогріваємо протягом пари хвилин.

Вимикаємо вогонь, кладемо в суп нарубану зелень, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин. Подаємо.

fasolevyi-sup-s-kuritsei

Смачного!

 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.