
Я дуже люблю курячі супи за те, що вони, з одного боку, досить легкі для шлунка, а з іншого – добре насичують. Я варю курячий суп в різних варіаціях, з різними овочами та іншими наповнювачами. Сьогодні я пропоную вам варіант курячого супу з квасолею.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 курка (ми візьмемо від неї крила, стегенця та корпус; філе грудки залишимо для іншої страви)
- 2 лаврові листки
- 2 середні цибулини
- 2 стебла селери
- 1 морква
- 2 ст.л. томатної пасти
- 250 г замороженої зеленої квасолі
- 2 ст.л. дрібних супових макаронів або вермішелі
- 400 г консервованої квасолі
- сіль, перець за смаком
- зелень за смаком для подачі
Приготування:
Курку обробляємо, на частини. Крила, стегенця та корпус кладемо в каструлю, туди ж кладемо лавровий лист і надрізану навхрест цибулину. Вливаємо 2 літри води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на мінімальному нагріві 40-45 хвилин. Кришкою можна не накривати.
Цибулю, моркву і селеру нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо до м’якості на олії.
Додаємо стручкову квасолю і смажимо 2 хвилини.
Кладемо томатну пасту і смажимо, помішуючи, ще 3 хвилини.
Готовий бульйон проціджуємо в каструлю з овочами. Варимо на середньому вогні 15 хвилин.
Курятину кладемо на дошку і даємо трохи охолонути. Потім знімаємо м’ясо з кісток і ріжемо на невеликі шматочки.
За 5 хвилин до готовності кладемо в суп макарони. В кінці додаємо куряче м’ясо і промиту консервовану квасолю. Прогріваємо протягом пари хвилин.
Вимикаємо вогонь, кладемо в суп нарубану зелень, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин. Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply