Консервований борщ на зиму

» » » Консервований борщ на зиму
Консервований борщ на зиму

Борщ на зиму – одна з найнеобхідніших у господарстві заготовок. Завдяки їй ви заощадите купу часу на приготуванні обідів. Варто всього один раз покорпіти на кухні, і ви забезпечите себе і своїх домашніх смачними і ситними обідами на всю зиму. Адже в майбутньому, приготування борщу можна буде сміливо довірити менш умілим кулінарам, суп з такої заготовки в будь-якому випадку вийде смачним і ситним, хто б його не готував.

Інгредієнти для борщу на зиму:

  • Капуста білокачанна 1,6 кілограма
  • Буряк 1,5 кілограма
  • Помідор 1 кілограм
  • Перець болгарський 500 грам
  • Морква 500 грам
  • Цибуля ріпчаста 300 грам
  • Кетчуп томатний 7 столових ложок
  • Олія соняшникова 300 грам
  • Оцет 9% 5 столових ложок
  • Цукор 4 столові ложки
  • Сіль 3 столові ложки

Інвентар:

Каструля, ополоник, блендер або м’ясорубка, ніж для чищення овочів, столова ложка, стерилізовані банки з кришками, терка, прихватки для гарячого, плед.

Приготування борщу на зиму:

Крок 1: Готуємо капусту.

Консервований борщ на зиму

Капусту очистіть, виріжте качан, а те що залишилось наріжте тонкими смужками. Втім, дуже дрібнити не потрібно, щоб капуста не занадто сильно розварилася в процесі.

Крок 2: Підготовляємо буряк.

Консервований борщ на зиму

Буряк як слід промийте, це ж коренеплід, на ньому напевно багато бруду і землі. Потім очистіть його від шкірки. Підготовлений таким чином буряк натріть на середній або крупній тертці.

Крок 3: Підготовляємо моркву.

Консервований борщ на зиму

З морквою виконайте все теж саме, що і з буряком: промийте, зніміть шкірку, натріть.

Крок 4: Підготовляємо цибулю, помідори і перець.

Консервований борщ на зиму

Цибулю очистіть від лушпиння і порізати на четвертинки. Болгарський перець промийте і очистіть від насіння. Помідори сполосніть теплою водою, виріжте плодоніжку.
Всі очищені овочі помістіть в чашу кухонного комбайна або блендера і гарненько подрібніть. Так само можна перетворити їх в кашку, пропустивши цибулю, помідори і перець через м’ясорубку.

Крок 5: Варимо борщ.

Консервований борщ на зиму

Подрібнені блендером цибулю, помідори і перець перекладіть у велику широку каструлю. Доведіть до кипіння, а після, збавивши потужність вогню, додайте до них рослинне масло, сіль, цукровий пісок, томатний кетчуп і оцет. Ретельно все перемішайте і знову закип’ятіть.

Консервований борщ на зиму

Потім додайте терті моркву і буряк. Перемішайте, закип’ятіть.
І в самому кінці викладіть в каструлю нашатковану білокачанну капусту. Знову добре все перемішайте і почекайте, поки овочі закиплять.
Зменшіть вогонь на самий мінімум і продовжуйте тушкувати овочі протягом 1,5 години. При цьому вміст каструлі потрібно частенько перемішувати, щоб нічого не пристало до дна і не підгоріло.

Крок 6: Заготовлюємо борщ на зиму.

Консервований борщ на зиму

Як тільки борщ буде готовий, не даючи йому охолонути, розкладіть гарячу овочеву масу по стерилізованим скляним банкам. Щільно закрутіть кришки, укутайте заготовки пледом і, перевернувши догори дном, поставте їх у кімнаті остигати.
Коли заготовлений на зиму борщ стане кімнатної температури, можна буде розкутати баночки з ним і переставити їх у недоступне для сонячного світла місце.

Крок 7: Подаємо борщ.

Консервований борщ на зиму
Їсти заготовлений на зиму борщ можна хоч відразу! Подавати на стіл його абсолютно не складно: відкрийте баночку, розведіть бульйоном і доведіть до кипіння. За смаком і бажанням можна додати в суп м’ясо чи картоплю. А на столі борщ обов’язково повинен стояти в компанії сметани і ароматного чорного хліба.
Смачного!
Поради до рецепту:– Заготовлюйте борщ на зиму в баночках невеликого обсягу, щоб відразу з’їсти його всього, після того, як ви відкриєте заготовку.

– Краще всього використовувати для приготування борщу зимові сорти капусти.

– Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 4 літрів борщу.

Консервований борщ на зиму обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика