
Потрібно відзначити , що це досить легке і просте у приготуванні блюдо поєднує в собі одночасно два кулінарних вишуканості : гарячий жаркий суп- пюре і освіжаючий , прохолодний салат. Так , завдяки такому цікавому і незвичайному поєднанню і народжується найдивовижніший смаковий ансамбль , який запросто прикрасить будь-яку трапезу !
Таким чином , для приготування крем- супу з солодкого перцю нам знадобляться такі продукти:
- солодкий червоний перець – 3 шт.
- овочевий бульйон – 600 мл
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- вершкове масло – 20 г
- крабові палички – 9 шт.
- вершки – 100 мл
- сметана – 4 ст. л .
- зелена цибуля ( або шніт- цибуля) – 1 пучок
- чорний мелений перець ( за смаком)
- сіль ( за смаком)
Рецепт приготування:
1 . Для початку ставимо запікатися в духовку ( при температурі 180 градусів) солодкі червоні перці протягом 20 хвилин. Тільки не забудьте попередньо видалити їх ніжки. Даємо трошки їм охолонути , а потім нарізаємо кубиками. Тепер беремося за ріпчасту цибуля – нарізаємо її четвертинками кілець.
2 . Після цього в каструлі (бажано з товстим дном) розтоплюємо вершкове масло , а потім додаємо до нього перець і цибулю. Обсмажуємо їх до золотистого кольору.
3 . Заливаємо до овочів бульйон , накриваємо все кришкою і продовжуємо варити близько 30 хвилин на повільному вогні.
4 . Потім подрібнюємо вміст каструлі блендером , солимо і перчимо за смаком. Після додаємо гарячі вершки і знову перемішуємо.
5 . Тим часом подрібнюємо зелену цибулю і крабові палички , заправляємо їх сметаною , перчимо і солимо ( в даному випадку краще зупинитися на свіжомеленому чорному перці , щоб смак був більш пряним і запашним ) . Залишаємо кілька пір’я зеленої цибулі для прикраси.
6 . Після цього викладаємо з отриманої маси в центрі тарілки для супу невеликий « острівець ». Для цієї мети дуже зручно використовувати спеціальне металеве кільце.
Потім наливаємо навколо крабового « острівця » суп і прикрашаємо все це пір’ям зеленої цибулі.
Ну , ось одна тільки подача здатна здивувати , а що говорити про смак ! Насправді цікавий варіант приготування супу для різноманітності домашнього меню.
Всім приємного апетиту і відмінного настрою!
Leave a Reply