Крем-суп з шампіньйонів

» » » Крем-суп з шампіньйонів
Крем-суп з шампіньйонів

Ви любите гриби і мрієте про ніжне, ситнє і повітряне обіднє блюдо? Тоді приготуйте знаменитий французький крем-суп з шампіньйонів! Цю страву можна з упевненістю назвати універсальною, хоча б, тому що ви самі можете регулювати його жирність, змінюючи деякі продукти на більш дієтичні, наприклад, бульйон на воду, а вершки на сметану. Таке бархатисте чудо полонить вас своїм ароматом, смаком і ситністю!

  • Печериці (свіжі гриби) 500 грам
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки (середні)
  • Борошно пшеничне просіяне 2 столові ложки
  • Масло вершкове 50 грам
  • Масло рослинне 2 столові ложки
  • Бульйон (курячий або овочевий) 600 мілілітрів
  • Вершки (рідкі) 200 мілілітрів (жирність від 10 до 25%)
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Крем суп з шампіньйонів


Цей смачний суп вариться досить швидко, тому для початку треба підготувати всі інгредієнти, викладаємо їх на кухонний стіл і приступаємо. В першу чергу за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо від шкірки ріпчасту цибулю і позбавляємо кожен грибочок від корінців.
Крем суп з шампіньйонів
Потім промиваємо овочі під цівками холодної проточної води, сушимо паперовими кухонними рушниками. Викладаємо на обробну дошку і подрібнюємо. Печериці шинкуємо пластинами або скибочками завтовшки в 5-6 міліметрів.
Крем суп з шампіньйонів
Цибульку кубиками розміром до 1 сантиметра. Розкладаємо нарізки по окремих мисках і приступаємо до наступного кроку.
Крем суп з шампіньйонів
Ставимо на середній вогонь глибоку, бажано противопригарну сковороду і вливаємо в неї пару столових ложок рослинного масла. Через кілька хвилин жир розігріється, опускаємо в нього нарізану цибулю і тушкуємо до прозорості протягом 3-4 хвилин, інтенсивно помішуючи дерев’яною кухонною лопаткою.
Крем суп з шампіньйонів
Потім додаємо туди печериці і обсмажуємо овочі разом ще приблизно 5-7 хвилин до м’якості і легкої золотистої скоринки. Після цього знімаємо сковороду з плити і ставимо в сторонку до того моменту поки її вміст не знадобиться.
Крем суп з шампіньйонів
Тепер відправляємо на середній вогонь глибоку каструлю з товстим дном і кладемо в неї шматочок вершкового масла. Через 2-3 хвилини вмішуємо в розтанувший, злегка гарячий жир просіяне пшеничне борошно і обсмажуємо його приблизно 1,5-2 хвилини до легкого бежевого відтінку. Потім починаємо поступово вливати туди овочевий або курячий бульйон, постійно помішуючи, щоб борошно не збилося грудочками, і доводимо рідину до кипіння.
Крем суп з шампіньйонів
Далі додаємо в неї обсмажену цибулю та печериці. Знову чекаємо, поки бульончик почне побулькувати і, після цього, використовуючи кухонний рушник, знімаємо каструлю з плити. Поміщаємо її на стільницю і дуже акуратно, так щоб не обпектися, подрібнюємо овочі за допомогою погружного блендера, перемелюючи їх до стану пюре на середній швидкості.
Крем суп з шампіньйонів
Потім приправляємо практично готовий суп за смаком сіллю, чорним меленим перцем, вершками, збиваємо все одну-дві хвилини, ставимо на середній вогонь і після повторного закипання варимо блюдо 7-8 хвилин. Після закінчення цього часу вимикаємо плиту і даємо супу настоятися під прикритою кришкою 10-12 хвилин. Потім за допомогою ополоника розливаємо його порціями по тарілках і сервіруємо до столу.
Крем суп з шампіньйонів
Крем-суп з шампіньйонів подають в гарячому вигляді як перша основна страва. Його сервірують порціями в тарілках, за бажанням заправивши кожну вершками, сметаною, або посипають сухариками, смаженим насінням, кунжутом, волоськими меленими горіхами, сиром «Пармезан», свіжою подрібненою зеленню кропу, петрушки або кінзи.
Також це чудо приємно смакувати з сирними або звичайними тостами, свіжим хлібом або овочевими булочками. Насолоджуйтесь здоровою, смачною та простою у приготуванні їжею!
– Дуже часто, за 2-3 хвилини до повної готовності, суп приправляють видавленим через прес часником, цілком вистачить одного-двох зубків, або плавленим нашинкованим на тертці сирком, приблизно 1-1,5 штуки;
– Вершки не є основним інгредієнтом, можна готувати без них, особливо, якщо ви хочете, щоб страва вийшла менш жирною;
– Набір спецій не принциповий! Використовуйте будь-які, якими приправляють супи, наприклад, чабер, сумах, паприку, мускатний горіх, лист лавра, всі види меленого перцю або інші. Звичайно, з прянощами не варто сильно старатися, бажано, щоб вони не забивали аромат грибів;
– Тим же способом можна готувати крем-суп з баклажанів, кабачків або патисонів;
– Альтернатива бульйону – звичайна очищена вода, а вершкам – сметана;
– Хочете, щоб суп був більш густий і насичений? Зменшіть кількість бульйону або додайте в каструлю разом з обсмаженими грибами і цибулею відварену картоплю, моркву, шматочок кореня селери і петрушки. Після цього все подрібніть, проваріть, приправте спеціями, вершками, витримайте на плиті потрібний час до повної готовності і сервірують до столу.
Крем суп з шампіньйонів
Приємного апетиту!

Крем-суп з шампіньйонів обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика