
Цей суп припав би дуже до речі в піст , але ідея рецепта мені попалася на очі тільки на цьому тижні. Тому будемо просто радувати вегетаріанців і урізноманітнимо раціон всім іншим. Я варила цей суп на курячому бульйоні – по-перше , він у мене був вже заготовлений , а по-друге , мені з ним банально смачніше і ситніше . Але взагалі цей суп можна з таким же успіхом зварити на бульйоні овочевому .
Тут використовується зелена французька сочевиця дю Пюї , але ви можете використовувати будь-який інший сорт , який зберігає форму в процесі варіння.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 / 3 ч.л. куркуми
- 150 г французької сочевиці ( по заміні – див анотацію до рецепту)
- 150 г круглозерні рису
- 1,5 л бульйону ( курячого або овочевого )
- сіль за смаком
- сік і цедра 1 середнього лимона
- нарізану зелень кінзи для подачі
Дрібно рубаємо цибулю і часник. У каструлі на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з часником і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо куркуму і смажимо ще 1 хвилину.
Додаємо рис і сочевицю, перемішуємо.
Вливаємо бульйон.

Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні до готовності крупу, близько 20-30 хвилин (у процесі пробуємо).
Вимикаємо плиту, додаємо натерту лимонну цедру і лимонний сік за смаком.
Розливаємо в тарілки, посипаємо кінзою, гарніруем часточкою лимона і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply