Лимонний суп із сочевиці і рису

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Цей суп припав би дуже до речі в піст , але ідея рецепта мені попалася на очі тільки на цьому тижні. Тому будемо просто радувати вегетаріанців і урізноманітнимо раціон всім іншим. Я варила цей суп на курячому бульйоні – по-перше , він у мене був вже заготовлений , а по-друге , мені з ним банально смачніше і ситніше . Але взагалі цей суп можна з таким же успіхом зварити на бульйоні овочевому .

Тут використовується зелена французька сочевиця дю Пюї , але ви можете використовувати будь-який інший сорт , який зберігає форму в процесі варіння.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 / 3 ч.л. куркуми
  • 150 г французької сочевиці ( по заміні – див анотацію до рецепту)
  • 150 г круглозерні рису
  • 1,5 л бульйону ( курячого або овочевого )
  • сіль за смаком
  • сік і цедра 1 середнього лимона
  • нарізану зелень кінзи для подачі

limonnyi-sup-iz-chechevicy-i-risa-1
Дрібно рубаємо цибулю і часник. У каструлі на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю з часником і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо куркуму і смажимо ще 1 хвилину.
limonnyi-sup-iz-chechevicy-i-risa-2
Додаємо рис і сочевицю, перемішуємо.
limonnyi-sup-iz-chechevicy-i-risa-3


Вливаємо бульйон.
limonnyi-sup-iz-chechevicy-i-risa-4
Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні до готовності крупу, близько 20-30 хвилин (у процесі пробуємо).
Вимикаємо плиту, додаємо натерту лимонну цедру і лимонний сік за смаком.
Розливаємо в тарілки, посипаємо кінзою, гарніруем часточкою лимона і подаємо.
limonnyi-sup-iz-chechevicy-i-risa
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.