Мукека

Мукека

Не лякайтеся екзотичного слова. Воно позначає традиційну бразильську рибну юшку з креветками. В оригіналі пишеться як Moqueca. Блюдо дуже смачне і досить просте, незважаючи на свою екзотичність. Риба в цій юшці тушкується в кокосовому молоці з додаванням цибулі, томатів, часнику, гострого і солодкого перцю. Ну і куди ж тут без кінзи і лайма – це Південна Америка, як-ніяк.

Для приготування підходить будь-яка морська біла риба. Я, наприклад, готувала з Сайдою. Зрозуміло, найкраще, щоб філе було без кісток.
Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 400 г філе білої морської риби
  • 400 г очищених креветок
  • 2 лайма
  • 50 мл рослинного масла
  • сіль за смаком
  • 1 велика цибулина
  • 1 перчик чилі (розмір залежить від вашої любові до гострого)
  • 600 г томатів у власному соку
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 середніх солодких перці
  • 1 л рибного бульйону (я використовувала курячий – успішно)
  • 400 мл кокосового молока
  • пучок кінзи

Мукека


Рибу нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо разом з креветками в миску, додаємо сік одного лайма і рослинне масло. Приправляємо сіллю, перемішуємо і ставимо в холодильник – нехай маринується, поки готуватимуться інші інгредієнти.
Мукека
Половину цибулини крупно ріжемо і кладемо в блендер. Туди ж відправляємо нарізану чилі, часник і томати разом з соком.
Мукека
Рубаємо дрібно, але так, щоб залишилася якась текстура.
Мукека
Цибулю що залишилась нарізаємо на четвертинки кілець.
У каструлі на середньому вогні розігріваємо ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Мукека
Додаємо подрібнену томатну масу і готуємо, помішуючи, ще 5 хвилин.
Мукека
Тим часом нарізаємо солодкий перець на шматочки зі стороною 1,5-2 см.
Мукека
Додаємо перець в каструлю і тушкуємо ще 5 хвилин.
Мукека
Вливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Додаємо кокосове молоко і знову доводимо до кипіння. Солимо за смаком.
Кладемо в каструлю замариновану рибу і креветки.
Мукека
Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Приправляємо за смаком (при необхідності) цукром і лаймовим соком. Додаємо нарубану зелень кінзи, вимикаємо, накриваємо кришкою і даємо постояти 5 хвилин.
Подаємо.
Мукека
Смачного!

Мукека обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика