
І ще одне літнє блюдо з чудовим літнім соусом песто 🙂 Смачний овочевий суп мінестроне. Один рецепт цього італійського супу у мене в блозі вже є, додаю ще один.
Я не особливий любитель овочевих супів – як невикорінний м’ясоїд, я більше люблю супчики з м’ясом. Ну або з куркою, на крайній випадок. Але мінестроне – повільно зварений, зі смачними сезонними овочами – я можу їсти у великих кількостях і з великим задоволенням.
Інгредієнти на 6-8 порцій:
- 1 середня цибулина
- 2 моркви
- 2 стебла селери
- 2-3 невеликі картоплини
- 1 середній солодкий перець
- 1 цукіні (близько 300 г)
- 2 середніх помідора
- 1 л овочевого або курячого бульйону
- 200 г зеленого горошку
- 50 г супових макаронів
- 2 ст.л. песто
- сіль за смаком
Приготування:
Цибулю, моркву і селеру рубаємо не надто крупно. Картоплю, перець, цукіні і помідори нарізаємо кубиками зі стороною близько 7-8 мм.
У каструлі на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. оливкової олії. Кладемо цибулю, моркву і селеру і смажимо, помішуючи, 5-6 хвилин.
Зменшуємо вогонь практично до мінімуму. Додаємо картоплю, солодкий перець, помідори і цукіні. Готуємо, періодично помішуючи, 10-15 хвилин.
Вливаємо бульйон, доводимо до кипіння, солимо за смаком. Варимо на мінімальному вогні близько півгодини.
За 5 хвилин до готовності додаємо горошок (заморожений розморозити попередньо) і супові макарони.
У самому кінці додаємо песто і прогріваємо 1 хвилину.
Вимикаємо. Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply