Овочевий суп з кабачка виходить дуже приємним , хоча кабачки самі по собі не мають яскраво вираженого смаку . Особливо смачний цей суп зі сметаною , змішаною з гірчицею , і чорним хлібом.
Щоб приготувати овочевий суп з кабачка , необхідні наступні інгредієнти (на 1 л води або бульйону) :
- 2 великі картоплі
- 250 г кабачка або цукіні
- 2 середніх помідора
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 1 середня морква
- 5 горошин чорного перцю
- 2 лаврових листа
- зелень кропу
- 3 зубчики часнику
- сіль
Овочевий суп з кабачка готується наступним чином:
1 . У киплячу воду або бульйон кинути картоплю, нарізану дрібними кубиками , довести до кипіння і варити хвилин 12-15.
2 . Нарізати моркву тонкими кружечками , цибулю – півкільцями , а очищений кабачок без серцевини – невеликими кубиками.
3 . Протягом 3 хвилин обсмажувати моркву на рослинному маслі , потім додати до неї цибулю і кабачки і смажити ще 7 хв .
4 . Помідори ошпарити окропом , очистити від шкірки , нарізати невеликими кубиками і викласти в овочеву зажарку . Потушити овочі все разом ще 5 хв . , А потім викласти в суп.
5 . Довести суп до кипіння , поварити ще 5 хв. , Посолити за смаком , кинути чорний перець і лавровий лист.
6 . Часник пропустити через чеснокодавку , зелень подрібнити , додати їх у суп , довести його до кипіння і відразу ж вимкнути .
7 . Дати супу настоятися під закритою кришкою приблизно 10 хв .
8 . Подавати на стіл зі сметаною , змішаною з гірчицею.
Приємного апетиту!