Овочевий суп-пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Овочевий суп-пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля 7

Особливо влітку, цей овоч з роду гарбузових чудово підходить і для супу-пюре, для салату, або мариновки. Останнім часом цукіні можна купити в будь-який час року і готувати з них смачні закуски і супи.

Цукіні – зелений різновид кабачка. Завезений в Європу цей невибагливий овоч з Мексики в XVI столітті. Довгий час його вирощували як декоративну рослину, але поступово він став застосовуватися багатьма народами для приготування смачних закусок. Влітку дуже швидко можна зварити суп з цукіні.

Пропонуємо рецепт супу пюре з цукіні та помідорами.

Інгредієнти:

IMG_4923

  • 1 невелика морква (близько 70 грам);
  • 150-200 грам брокколі;
  • 1 невелика картоплина (близько 70 грам);
  • 1 середній кабачок (близько 250 грам);
  • 0,8-1,2 літра води;
  • 1 десертна ложка солі;
  • спеції (базилік сушений, сушений зелена цибуля);
  • маленька гілочка петрушки;
  • невеликий шматочок болгарського перцю;
  • 1 столова ложка рослинної олії.

Мені здавалося, що я не люблю овочеві супи на воді, але от мені дуже захотілося легкого дієтичного супу-пюре. Вийшло тааак смачно! Чесно скажу, я не очікувала – я ж туди кабачки і брокколі поклала, а ще й морквину, що в “безтоматних” стравах терпіти не можу! Виявляється, якщо з усіх цих варених овочів зробити пюре, то виходить чудове як на смак, так і по корисності харчування. Тепер в моєму меню подібні рецепти вже точно влаштуються надовго. На жаль, чоловікові сама ідея не сподобалася, тому пробувати він відмовився 🙂

Процес приготування:

Все нереально просто!

Моркву тремо на крупній тертці, посипаємо спеціями і викладаємо в каструлю, куди заздалегідь наливаємо рослинне масло.

IMG_4924

Тушкуємо близько 5 хвилин при закритій кришці. Можна додати трохи води. Очищені кабачки, брокколі і картоплю нарізаємо великими шматочками, а тим часом кип’ятимо воду. Далі складаємо городину в каструлю, заливаємо окропом і варимо близько 30 хвилин або більше, тобто до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

IMG_4926

IMG_4927

Кількість води регулюється в залежності від бажаної густоти супу. Коли овочі зварилися, подрібнюємо їх в пюре за допомогою погружного блендера прям в каструлі, знявши її з плити.

IMG_4928

Після цього даємо супу ще трохи покипіти і він готовий.

IMG_4929

Подавати смачно з відвареним яйцем, нарізаним у тарілку, або з сухариками.

IMG_4938

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.