Овочевий суп-пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

» » » Овочевий суп-пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля
Овочевий суп-пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

Особливо влітку, цей овоч з роду гарбузових чудово підходить і для супу-пюре, для салату, або мариновки. Останнім часом цукіні можна купити в будь-який час року і готувати з них смачні закуски і супи.

Цукіні – зелений різновид кабачка. Завезений в Європу цей невибагливий овоч з Мексики в XVI столітті. Довгий час його вирощували як декоративну рослину, але поступово він став застосовуватися багатьма народами для приготування смачних закусок. Влітку дуже швидко можна зварити суп з цукіні.

Пропонуємо рецепт супу пюре з цукіні та помідорами.

Інгредієнти:

Овочевий суп пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

  • 1 невелика морква (близько 70 грам);
  • 150-200 грам брокколі;
  • 1 невелика картоплина (близько 70 грам);
  • 1 середній кабачок (близько 250 грам);
  • 0,8-1,2 літра води;
  • 1 десертна ложка солі;
  • спеції (базилік сушений, сушений зелена цибуля);
  • маленька гілочка петрушки;
  • невеликий шматочок болгарського перцю;
  • 1 столова ложка рослинної олії.

Мені здавалося, що я не люблю овочеві супи на воді, але от мені дуже захотілося легкого дієтичного супу-пюре. Вийшло тааак смачно! Чесно скажу, я не очікувала – я ж туди кабачки і брокколі поклала, а ще й морквину, що в “безтоматних” стравах терпіти не можу! Виявляється, якщо з усіх цих варених овочів зробити пюре, то виходить чудове як на смак, так і по корисності харчування. Тепер в моєму меню подібні рецепти вже точно влаштуються надовго. На жаль, чоловікові сама ідея не сподобалася, тому пробувати він відмовився 🙂

Процес приготування:

Все нереально просто!

Моркву тремо на крупній тертці, посипаємо спеціями і викладаємо в каструлю, куди заздалегідь наливаємо рослинне масло.

Овочевий суп пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

Тушкуємо близько 5 хвилин при закритій кришці. Можна додати трохи води. Очищені кабачки, брокколі і картоплю нарізаємо великими шматочками, а тим часом кип’ятимо воду. Далі складаємо городину в каструлю, заливаємо окропом і варимо близько 30 хвилин або більше, тобто до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

Овочевий суп пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

Овочевий суп пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

Кількість води регулюється в залежності від бажаної густоти супу. Коли овочі зварилися, подрібнюємо їх в пюре за допомогою погружного блендера прям в каструлі, знявши її з плити.

Овочевий суп пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

Після цього даємо супу ще трохи покипіти і він готовий.

Овочевий суп пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

Подавати смачно з відвареним яйцем, нарізаним у тарілку, або з сухариками.

Овочевий суп пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля

Смачного!

Овочевий суп-пюре: кабачки, брокколі, морква і картопля обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика