Назва страви походить від французького слова, і означає продукти, перетерті в кашку. У кожній кухні свої рецепти. Супи пюре готують на м’ясному бульйоні або овочевому відварі. Суп пюре відмінно засвоюється. Гороховий суп пюре варити можна з цілого або подрібненого гороху. Подавати гороховий суп пюре рекомендують з сухариками або грінками. Особливо буде смачний суп, якщо бульйон зварити з копчених свинячих ребер або свинячої рульки.
Інгредієнти:
- горох 1 ст.
- картопля 2 шт.
- морква 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- Копченості 400 гр.
Приготування:
Якщо горох не подрібнений, то його необхідно замочити в холодній воді і краще всього на ніч. Подрібнений горох можна варити без замочування, він добре розварюється.
Картоплю почистити і нарізати дрібними кубиками. Картоплю можна варити разом з горохом, тоді вона теж розваритися і не доведеться протирати додатково через сито або блендер.
Овочі: цибулю і моркву нарізати дрібно і обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії. Обсмажені овочі для того щоб суп вийшов саме суп пюре треба пропустити в міксері або блендері. Кашку з овочів додаємо в зварений горох (горох повинен повністю розваритися).
На сковороді обсмажуємо бекон, нарізаний невеликими шматочками. Додаємо у вже готовий суп.
Білий хліб нарізаємо невеликими квадратиками і підсушуємо в духовці.
Якщо горох розварився не повністю, то подрібнюємо його за допомогою блендера. Готовий суп потрібно посолити, додати за смаком перець, часник і дати трохи настоятися. Подавати до столу з грінками і дрібно нарізаною зеленню.
Різні заправки можуть доповнити рецепти. Супи пюре в грузинській кухні доповнюють прянощами та зеленню. Це традиційні страви багатьох народів.
Смачного!