Цей суп дуже смачний і в той же час дуже простий і швидкий. Він хороший тим, що ви можете готувати його з будь-якими грибами по своєму смаку – хоч з лісовими, хоч з печерицями, вешенками та / або лисичками. У мене в даному випадку – суміш печериць та білих грибів, зібраних ще восени і заморожених про запас.
Сухариками на гарнір раджу не нехтувати – без них теж можна, але з ними набагато смачніше.
Інгредієнти на 4 порції:
- 200 г заморожених білих грибів
- 250 г печериць
- 500 мл курячого бульйону
- 100 мл жирних вершків (30-35%)
- 350 г плавленого вершкового сиру
- сіль за смаком
- сухарики з білого хліба як гарнір
Приготування:
Гриби нарізати не невеликі шматочки. У сковороді або каструлі на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо гриби і смажимо до готовності, помішуючи, близько 7-8 хвилин.
Окремо доводимо до кипіння бульйон з вершками. Додаємо сир і розмішуємо до однорідного стану. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
Додаємо в суп гриби, прогріваємо протягом пари хвилин. Вимикаємо.
Подаємо з грінками з білого хліба.
Смачного!