
Солянка – це одне з самих, мабуть, цікавих страв російської кухні. Найсмачніший суп, що зварений на крутому рибному, м’ясному або грибному бульйоні з використанням гострих приправ, давно зайняв своє почесне місце на обідньому столі практично кожної сім’ї!
Проте ми сьогодні трохи відійдемо від «класичних» правил приготування солянок і запропонуємо вашій увазі дійсно оригінальний і незвичайний рецепт її приготування – з капусти з сосисками. Повірте, це дуже ароматно, смачно і ситно!
Щоб приготувати солянку з капусти з сосисками , вам знадобиться:
- сосиски – 300 г
- капуста – 1 кг
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- паста томатна – 2-3 ст.л.
- помідори – 1-2 шт.
- чорний мелений перець – за смаком
- часник – 3 зубчики
- масло рослинне – для смаження
- зелень – за смаком
- сіль – за смаком
Як приготувати солянку з капусти з сосисками :
1 . Отже, почнемо з того , що гарненько промиємо капусту , позбавимо її від поганого листя і обсушимо . Потім тонко шаткуємо її ( рубаємо тонкою соломкою ) .
2 . А тепер займемося підготовкою інших овочів. Очищаємо і промиваємо морквину і ріпчасту цибулю. Тепер натираємо на крупній тертці моркву , а цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Промиваємо помідори , обсушуємо їх і нарізаємо тонкими кружальцями. Очищаємо часник і пропускаємо його через чесникодавку ( або натираємо на дрібній тертці) .
3 . Нарізаємо сосиски невеликими кружечками. Тепер беремо глибоку сковорідку і розігріваємо на ній трохи рослинного масла , потім вкладаємо на неї спочатку подрібнену ріпчасту цибулю ( обсмажуємо її до золотистого кольору). Після додаємо моркву і сосиски. Перемішуємо все і смажимо протягом 10 хвилин , поки морква не стане м’якою , а сосиски трохи підрум’яняться .
4 . Після цього додаємо до овочів з сосисками капусту і тушкуємо її до готовності , не забуваючи при цьому постійно помішувати. Тепер вміст сковорідки необхідно посолити і поперчити за смаком. До речі , ви також сміливо можете додати й інші свої улюблені спеції і приправи.
5 . Розводимо у великій кількості води томатну пасту , а потім виливаємо її в сковороду. Перемішуємо все і додаємо попередньо подрібнений часник і помідори (ще раз перемішуємо ) .
Промиваємо під проточною водою зелень ( петрушку , кріп і т.п.) , дрібно ріжемо і викладаємо її в сковорідку за п’ять хвилин до готовності страви. Після знімаємо її з вогню , обов’язково накриваємо кришкою і даємо ще 5-10 хвилин постояти. Отже , наша смачна солянка з капусти з сосисками готова! Викладаємо готову страву порційно по тарілках , зверху її можна трошки присипати свіжомеленим перцем і зеленню. А ще до солянки ви можете подати охолоджену сметану.
Приємного всім апетиту!
Leave a Reply