Суп грибний з опеньків

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Суп грибной из опят 1

Чому ці гриби називають « опеньками » ?

Назва цього гриба пов’язане безпосередньо з місцем їх зростання. Опеньки ростуть на пеньках , в основному на хвойних і березових , але в деяких випадках навіть в кропиві . Опеньок – дуже відомий і родючий гриб , який можна зустріти головним чином з кінця літа і до кінця жовтня. Капелюшки у цих грибів кулясті , розміром близько 13 см в діаметрі , з увігнутими всередину краями. М’якоть опенька вельми пружна , ніжка в довжині досягає 15 см , а в діаметрі – до 2 см.

Цікаве про опеньки

Опеньки – одні з найсмачніших полюбилися нами грибів . Ця культура характеризується тим , що виростають вони купчасто, що допомагає грибникові зібрати єдиним « махом » повний кошик грибного врожаю. Цікаво , що цей грибочок з’являється щороку фактично в один і той же проміжок часу , і більше того , в тих же місцях . Тому розумні грибники заздалегідь відзначають для себе пару -трійку найбільш врожайних пеньків і в потрібний час провідують ці місця , де дбайливо збирають урожай .

В даний час в багатьох країнах опеньки вирощуються в штучних умовах. Однак такі гриби за смаковими якостями і корисності не відрізниш від грибів , зібраних у лісі.

застосування

Унаслідок своєї багатогранності опеньок широко застосовується в найрізноманітніших стравах. Наприклад , російська кухня славиться величезною кількістю страв з грибів. Опеньок можна смажити , варити , тушкувати , солити і маринувати .

Примітка: Необхідно бути гранично акуратними з опеньками (особливо при приготуванні гарячих страв) . Вони повинні піддаватися термічній обробці протягом не менше ніж півгодини. Якщо ви збираєте гриби самостійно , будьте вельми пильні , щоб не переплутати хороший опеньок з помилковим ! А хто не надто знається на грибах , може купити опеньки в магазині – в будь-який час року вони продаються в замороженому вигляді.
Що ж корисного в цих грибах ?

Опеньок відмінно переносить транспортування . Ці гриби , немов гумові , можуть стиснутися , навіть пружинять , але при цьому не ламаються. Дуже легкі в переробці.

У складі гриба такі вітаміни , як B1 і C і вельми потрібні для нас мікроелементи – мідь і цинк , які беруть участь у такому складному процесі , як кровотворення . Уявіть собі : у 100 г опеньків міститься добова норма цих необхідних нам мікроелементів. Тому настійно рекомендують вживання опеньків тим людям , у яких є проблеми з кроветворением .

У Росії опеньки вважаються одними з найбільш поширених і доступних грибів . Унікальний рецепт цієї страви з досить простими , легкодоступними інгредієнтами дозволить вам насолодитися вишуканим , витонченим смаком чудесного грибного супу. Ефектна подача цієї страви лише доповнить враження від приготованого вами шедевра. Порадуйте себе і своїх близьких , створіть атмосферу свята. Грібовніца з опеньків напевно стане вашим фірмовим блюдом .

Щоб приготувати суп грибниця з опеньків , вам знадобиться:

  • картопля ( середніх розмірів) – 5 шт.
  • морквина ( велика) – 1шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • опеньки (заморожені ) – 200 г
  • цибуля- порей – 50 г
  • сир твердий (50 г – для приготування супу ; 20 г – для приготування чіпсів ) – 70 г
  • вершки ( жирність 33% ) – 100 мл
  • бульйон ( на курячій основі) – 1,5 л
  • масло вершкове (для смаження ) – 1 ст.л.
  • сіль , горіх мускатний – за смаком
  • цукор – щіпка

Як приготувати суп грибницю з опеньків :

1 . Відварити курячий бульйон.
2 . Заморожені гриби добре вимити водою , залити окропом і злити воду
3 . Картоплю нарізати великими кубиками
4 . Морквину нарізати великими кубиками
5 . З’єднати овочі з бульйоном , проварити 15 хв. (до напівготовності овочів)
6 . Нарізати ріпчасту цибулю великими кубиками
7 . Додати до бульйону з овочами 150 г опеньків і ріпчасту цибулю
8 . Цибуля -порей нарізати соломкою
9 . Цибуля -порей обсмажити на вершковому маслі , посипавши його дрібкою цукру
10 . До цибулі – порею додати 50 г опеньків . Обсмажити до повної готовності
11 . Твердий сир (50 г) натерти на тертці ( дрібної) .
12 . Викласти сир (20 г) , нарізаний невеликими шматочками , на розпечену сковороду з непрігарним покриттям. Смажити до утворення рум’яної скориночки з обох сторін , щоб вийшли сирні чіпси.
13. Овочі , які зварилися в бульйоні , пюрировать блендером
14. Додати натертий сир , натертий мускатний горіх
15 . Додати вершки. Прогріти суп , але не доводячи до кипіння
16 . Подати страву , прикрасивши пореєм з опеньками і сирними чіпсами

Не шкодуйте свого часу на приготування вишуканої страви , адже результат перевершить всі ваші очікування!

410_22_09_2013_3415

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.