Суп з курки в марокканському стилі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ви коли-небудь стикалися з харіссою? Це арабська приправа, яка складається з червоного перцю, часнику і спецій – найчастіше коріандру і зіри. Я з нагоди купила баночку харісса в Білостоці, і вона благополучно простояла у мене в шафі, щоб не збрехати, майже півроку. Минулого тижня вона дочекалася свого зоряного часу – частина приправи пішла в суп, рецептом якого я із задоволенням ділюся з вами сьогодні.
Якщо ви не можете знайти харіссу у продажу, я трохи пізніше дам рецепт цієї приправи.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 2 курячих стегенця
  • 2 цибулини
  • 1 лавровий лист
  • 2 стебла селери
  • 1 середня морква
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру
  • 1/4 ч.л. меленої кориці
  • 2 ст.л. харісса (кількість можна зменшити, якщо ви не любите надто гостре)
  • 400 г томатів у власному соку
  • 300 г відвареного нуту (у мене консервований)
  • 1/2 лимона
  • сіль за смаком

marokkanskiy-sup-iz-kuricy-1
Стегенця кладемо в каструлю, додаємо одну цибулину, надрізану хрест-навхрест, і лавровий лист.
marokkanskiy-sup-iz-kuricy-2
Заливаємо 1,2 л води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну і варимо протягом приблизно 40 хвилин, знімаючи при необхідності піну.
Моркву, селеру і цибулину що залишилася нарізаємо дрібними кубиками.
marokkanskiy-sup-iz-kuricy-3


Готовий бульйон проціджуємо, стегенцям даємо трохи охолонути, потім знімаємо м’ясо з кісток і нарізаємо на невеликі шматочки.
У каструлі на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо овочі і смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Додаємо спеції і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
marokkanskiy-sup-iz-kuricy-4
Додаємо харіссу і томати у власному соку. Вливаємо проціджений бульйон і варимо, не накриваючи кришкою, до м’якості овочів, близько 15 хвилин.
Кладемо в каструлю зняте з стегенець м’ясо і нут. Варимо ще 5 хвилин. Додаємо в суп нарубану зелень за смаком (мені подобається кінза), вимикаємо плиту та даємо супу постояти під кришкою 5 хвилин. Приправляємо лимонним соком.
Розливаємо по тарілках і подаємо.
marokkanskiy-sup-iz-kuricy
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!