
Грибний суп це дуже смачне перше блюдо і навряд-чи знайдеться людина, яка байдужа до такої страви. Але не завжди таким супом можна наїстися до сита з однієї тарілки. Саме тому кмітливі господині стали додавати м’ясо в грибні супи, в результаті вийшов смачний, а головне ситний суп з м’ясом і грибами.
Для того щоб приготувати ароматний і ситний суп з м’ясом і грибами вам буде потрібно:
- свинина (м’якоть) – 600 грам,
- свіжі печериці – 0,5 кг.,
- цибуля ріпчаста – 2 головки,
- мариновані огірки – 3 штуки,
- бульйонний кубик – 1 штука або бульйон 1 літр,
- рослинне масло,
- пшеничне борошно – 4 ст. ложки,
- вершки (будь-якої жирності) – 100 мл.,
- сіль і спеції (мелений перець червоний, чорний або білий) за смаком,
- гірчиця (готова) – 2 ст. ложки.
Як правильно приготувати смачний суп з м’ясом і грибами
Для початку займемося м’ясом, м’ясо можна використовувати будь-яке, все залежить від ваших переваг. Для цього м’ясо промиваємо та нарізаємо невеликими смужками. Потім у сковорідку наливаємо рослинне масло й обсмажуємо м’ясо до красивої золотистої скоринки. Викласти м’ясо на тарілку і відставити убік.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. Перекладаємо в сковороду, в якій до цього обсмажували м’ясо.
Гриби промиваємо та нарізаємо тонкими пластинами. Потім відправляємо в сковороду, де смажитися цибулю. Смажимо хвилин 5, після додаємо сіль і спеції (мелений чорний, червоний або білий перець). Тепер додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Тепер доливаємо в сковорідку невелику кількість бульйону і обсмажене м’ясо. Тушкуємо ще хвилин 5 на повільному вогні.
У цей час огірки нарізаємо соломкою.
У глибоку каструлю виливаємо бульйон що залишився і переливаємо всю масу з сковорідки, додаємо огірки, варимо хвилин 10. Наприкінці додаємо вершки і готову гірчицю і варимо ще хвилин 10.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply