Суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці

» » » Суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці
Суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці

Сьогодні ми будемо готувати суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці. Цей суп результат змішання тайської та індійської кухні. У тайській кухні прийнято суп готувати на основі кокосового молока , а в індійській кухні обов’язково додавання порошку каррі. Каррі – незвичайна приправа , до якої багато хто ставиться з побоюванням. Я також боялася її використовувати , думала , буде дуже гостро , але один раз спробувавши – вже не змогла зупинитися. Каррі , як правило , це суміш прянощів , яка буває різних кольорів і смаків , також існують і різні консистенції. Зараз можна купити і пасту каррі , і порошок , її колір може бути червоний, жовтий і зелений. Кожен вид каррі використовують для певного блюда. Саме м’яке – жовте каррі – роблять з додаванням куркуми , зелене – з кінзою і коріандром , червоне – з перцями чилі. Виходячи з цього , можна самостійно вибрати ступінь гостроти страви. Суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці має приємний смак , а готується цей шедевр всього 50 хвилин.

Щоб приготувати суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці нам знадобиться:

  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • картопля – 1 шт.
  • жовтий порошок каррі – 2 ст.л.
  • чіпотле – 1 ч.л.
  • морська сіль – 1 ч.л.
  • перець – 1 ч.л.
  • кокосове молоко – 600 мл
  • нут – 280 г

для підготовки нуту :

  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • порошок каррі – 1 ч.л.
  • морська сіль – 1 ч.л.
  • часниковий порошок – 1 ч.л.
  • імбирний порошок – 1 ч.л.
  • чіпотле – щіпка

Як приготувати суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці :

1 . Очистимо й наріжемо кубиками середню цибулину.
2 . Очистимо часник і дрібно його порубати .
3 . Розігріємо оливкову олію в невеликій сковороді .
4 . Обсмажимо цибулю на середньому вогні. Я обсмажую 3 хвилини.
5 . Додаємо часник і обсмажуємо ще 1 хвилину.
6 . Додамо ? ч.л. солі і ? ч.л. перцю , перемішаємо .
7 . Поріжемо солодку картоплю маленькими шматочками.
8 . Додамо солодку картоплю , порошок каррі , чіпотле і перемішаємо . Якщо немає під рукою чіпотле , то можете замінити його кайенским перцем.
9 . Обсмажуємо 5 хвилин , періодично перемішуємо.
10 . Додамо ще ? ч.л. солі і стільки ж перцю , заллємо кокосове молоко і накриємо кришкою.
11 . Доведемо суп до кипіння , зменшимо вогонь до мінімуму. Варимо на повільному вогні 25 хвилин. Вимкнемо суп. Додамо в суп ще спецій , якщо це необхідно ( за смаком).
12 . Підготуємо нут . Розігріємо духовку до 200 ° С.
13 . Змішаємо оливкову олію і спеції для нуту в маленькій мисочці .
14 . Переллємо отриману масу у форму для випічки , викладемо весь нут , він повинен бути з усіх боків змазаний підготовленою сумішшю зі спеціями.
15 . Поставимо форму в духовку і випікаємо 25 хвилин , нут повинен бути м’яким всередині , а зверху повинна вийти хрустка скоринка. Виймемо нут з духовки.
16 . Приготуємо суп- пюре за допомогою блендера.
17 . Розіллємося суп в тарілки і додамо обсмажений нут .

Суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці готовий.

Порада: Суп можна зберігати в холодильнику 3 дні , також його можна заморозити в морозильній камері на 1 місяць.

Суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці

Приємного апетиту!

Суп з солодкої картоплі на кокосовому молоці обновлено: Січень 29, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика