Суп з цвітної капусти і мідій

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Суп из цветной капусты и мидий

Корисний, ароматний, вишуканий! Гідне блюдо для будь-якого святкового столу!
Хочете здивувати і підкорити смакові переваги своїх гостей? Приготуйте їм суп з цвітної капусти і мідій! Повірте, ніжний післясмак, який залишає це блюдо, змусить ваших гостей просити добавки і рецепт його приготування!
Не лякайтеся різноманітності необхідних продуктів, повірте, всі виконані зусилля варті остаточного результату!

Інгредієнти , необхідні для приготування супу з кольорової капусти і мідій :

  • цвітна капуста – 500 г
  • цибуля- порей (тільки біла частина) – 200 г
  • шніт- цибуля – 1 пучок
  • цибулю- шалот – 1 шт.
  • мідії (заморожені , очищені) – 200 г
  • бульйон – 1 л
  • вершки – 100 мл
  • сухе біле вино – 250 мл
  • борошно – 1 ст.л.
  • вершкове масло – 40 г
  • каррі – 1 ч.л.
  • сіль і мелений чорний перець ( за смаком)

Рецепт приготування:

1 . Почнемо з того , що наріжемо дрібно цибулю -шалот . Потім розморожуємо мідії і складаємо їх разом з цибулею в невелику каструлю. Заливаємо все це вином і доводимо до кипіння ( тушкуємо без кришки на середньому вогні).
До речі , вино не обов’язково брати сухе , ви сміливо можете використовувати і біле напівсухе , або ігристе вино.
2 . Після того , як вино випарується , каструлю знімаємо з вогню і накриваємо кришкою , залишаємо в сторонці .
3 . Потім розтоплюємо вершкове масло у великій чавунній каструлі і обсмажуємо на ньому цибулю – порей , нарізану кільцями. Після того , як порей стане напівпрозорою , всипаємо каррі і борошно ( гарненько все перемішуємо ) . Буквально через хвилину вливаємо і наш бульйон , а потім збільшуємо вогонь.
Бульйон в цій страві можна використовувати самий будь-який: курячий , овочевий або приготований з кубика .
4 . У цей час розбираємо на дрібні суцвіття цвітну капусту і закидаємо її в бульйон , коли він закипить. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо варитися на невеликому вогні близько 35-40 хвилин. Потім знімаємо його з плити , даємо трохи охолонути і подрібнюємо за допомогою блендера.
5 . Вливаємо вершки і добре перемішуємо. Перчимо і солимо за смаком.
При подачі розливаємо готовий суп порційно по тарілках , а зверху кожної порції викладаємо мідії з цибулею-шалот , а також посипаємо свіжою дрібно нарізаною шніт- цибулею.

15_31_01_13_22

Всім смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.