
Корисний, ароматний, вишуканий! Гідне блюдо для будь-якого святкового столу!
Хочете здивувати і підкорити смакові переваги своїх гостей? Приготуйте їм суп з цвітної капусти і мідій! Повірте, ніжний післясмак, який залишає це блюдо, змусить ваших гостей просити добавки і рецепт його приготування!
Не лякайтеся різноманітності необхідних продуктів, повірте, всі виконані зусилля варті остаточного результату!
Інгредієнти , необхідні для приготування супу з кольорової капусти і мідій :
- цвітна капуста – 500 г
- цибуля- порей (тільки біла частина) – 200 г
- шніт- цибуля – 1 пучок
- цибулю- шалот – 1 шт.
- мідії (заморожені , очищені) – 200 г
- бульйон – 1 л
- вершки – 100 мл
- сухе біле вино – 250 мл
- борошно – 1 ст.л.
- вершкове масло – 40 г
- каррі – 1 ч.л.
- сіль і мелений чорний перець ( за смаком)
Рецепт приготування:
1 . Почнемо з того , що наріжемо дрібно цибулю -шалот . Потім розморожуємо мідії і складаємо їх разом з цибулею в невелику каструлю. Заливаємо все це вином і доводимо до кипіння ( тушкуємо без кришки на середньому вогні).
До речі , вино не обов’язково брати сухе , ви сміливо можете використовувати і біле напівсухе , або ігристе вино.
2 . Після того , як вино випарується , каструлю знімаємо з вогню і накриваємо кришкою , залишаємо в сторонці .
3 . Потім розтоплюємо вершкове масло у великій чавунній каструлі і обсмажуємо на ньому цибулю – порей , нарізану кільцями. Після того , як порей стане напівпрозорою , всипаємо каррі і борошно ( гарненько все перемішуємо ) . Буквально через хвилину вливаємо і наш бульйон , а потім збільшуємо вогонь.
Бульйон в цій страві можна використовувати самий будь-який: курячий , овочевий або приготований з кубика .
4 . У цей час розбираємо на дрібні суцвіття цвітну капусту і закидаємо її в бульйон , коли він закипить. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо варитися на невеликому вогні близько 35-40 хвилин. Потім знімаємо його з плити , даємо трохи охолонути і подрібнюємо за допомогою блендера.
5 . Вливаємо вершки і добре перемішуємо. Перчимо і солимо за смаком.
При подачі розливаємо готовий суп порційно по тарілках , а зверху кожної порції викладаємо мідії з цибулею-шалот , а також посипаємо свіжою дрібно нарізаною шніт- цибулею.
Всім смачного!
Leave a Reply