Иииии … ще один рецепт з лісовими грибами. Знову ж, не обов’язково з білими. У мене свіжі вже закінчилися, тому я перейшла на ті, що заморозила минулого тижня – до зими, мабуть, мало що долежить.
На чистих білих грибах суп виходить дуже ароматним і смачним. Але якщо ви вирішите здешевити блюдо і замінити половину білих більш бюджетними печерицями, це все одно буде смачно.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 50 г вершкового масла
- 350 г білих грибів (свіжих або заморожених)
- 300 мл курячого бульйону
- 200 мл вершків 20-30% жирності
Дрібно рубаємо цибулю і часник.
У каструлі на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо гриби (якщо вони заморожені – то розморозити і злити рідину), смажимо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Вливаємо бульйон, додаємо чебрець, доводимо до кипіння. Варимо 15 хвилин.
Знімаємо каструлю з вогню і подрібнюємо суп блендером до якомога більш гладкого стану. При бажанні можна протерти суп через сито.
Повертаємо каструлю на вогонь, додаємо вершки і сіль за смаком, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні пару хвилин.
Подаємо.
Можна гарнірувати густими вершками і обсмаженими шматочками грибів. Або сухариками.
Смачного!