Суп харчо з баранини рецепт

Суп харчо з баранини, рецепт якого ми розглянемо, традиційне блюдо грузинської кухні. У цей суп додають велику кількість приправ і зелені. Суп виходить дуже ситним, смачним, пікантним і ароматним. Оригінальний і пряний смак харчо не можна сплутати ні з чим, історія цієї страви сягає в глибину століть і є національною гордістю Грузії. У різних областях країни існували різні особливості приготування, але існують і основні принципи приготування цієї страви.
Інгредієнти:
- баранина 500 гр.
- рис 4 ст.л.
- цибуля 2-3 шт
- часник 2-3 зубчики
- помідори 400 гр.
- Чорний перець горошок за смаком
- хмелі-сунелі за смаком
- сіль за смаком
- лавровий лист 2 шт.
- зелень петрушки за смаком
- кінзи за смаком
- базилік за смаком
- рослинне масло за смаком
Інформація:
Час приготування: більше години
Кількість порцій:> 5
Місце готування: На плиті
Кухня: Загальна кухня
Приготуємо всі необхідні продукти.
Баранину промиваємо та нарізаємо впоперек волокон невеликими шматками. Викладаємо в дволітрову каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після закипання знімаємо пінку і зменшуємо вогонь. Бульйон варимо без кришки близько 1-1,5 годин. За півгодини до закінчення варіння в каструлю додаємо петрушку і солимо бульйон.
Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо на розігрітій сковорідці в олії до золотистого кольору. Додаємо 2 ложки бульйону і тушкуємо на невеликому вогні. Помідори очищаємо від шкірки, попередньо заливши їх окропом на 1-2 хвилини.
Нарізаємо томати кубиками й викладаємо до цибулі. Тушкуємо ще 10 хвилин.
Готову зажарку додаємо в бульйон і доводимо до кипіння. Після закипання додаємо рис. Після закипання зменшуємо вогонь. Через п’ять хвилин починаємо додавати спеції. За кілька хвилин до закінчення приготування додаємо дрібно нарізаний часник і зелень. Даємо супу настоятися близько години. Подаємо на стіл з лавашем або хлібом.
Смачного!
Напишіть відгук