Суп харчо з яловичини

» » » Суп харчо з яловичини
Суп харчо з яловичини

Суп харчо – одне з блюд чудової грузинської кухні , яке не перестає радувати своїм відмінним смаком і чудовим ароматом. У приготуванні такої страви немає абсолютно нічого складного , та й продукти використовуються знайомі всім нам і не потребують величезних грошових витрат.
У наш час суп харчо готують з різних видів м’яса ( баранини , свинини , телятини і навіть птаха ) , проте в класичному варіанті цей суп варять виключно з яловичиною . Саме про такий харчо я і розповім вам сьогодні .
Отже, готуємо суп харчо з яловичиною !

Щоб приготувати суп харчо з яловичини , вам знадобиться:

  • яловичина – 300 г
  • рис – 4 ст. л .
  • помідори (середнього розміру) – 3-4 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • лавровий лист – 3 шт.
  • перець духмяний ( горошком ) – 3 шт.
  • зелень
  • олія соняшникова
  • хмелі- сунелі
  • сіль

Як приготувати суп харчо з яловичини :
1 . Яловичину очистити від плівок , гарненько вимити під проточною водою , обсушити паперовими рушниками і нарізати (поперек волокон) невеликими шматочками. Покласти м’ясо в каструлю , залити водою , додати лавровий лист , запашний перець , сіль за смаком і варити до напівготовності. Коли вода закипить , необхідно зняти піну з поверхні бульйону і зробити вогонь поменше.
2 . Рис перебрати , промити в холодній воді , додати до яловичини і варити до готовності. Для приготування супу рекомендую брати круглий або Довгозернистий рис , а от крупа і пропарений рис в цьому випадку не годяться.
3 . Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати.
4 . У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю на маленькому вогні до золотистого кольору.
5 . Помідори вимити , після чого зробити на них хрестоподібні надрізи і опустити на кілька хвилин в окріп . Видалити шкірку (завдяки тепловій обробці зробити це буде зовсім нескладно ) і подрібнити томати.
6 . Часник почистити і пропустити через прес.
7 . Зелень промити під проточною водою , обсушити і дрібно порубати ножем.
8 . Подрібнені помідори , часник і зелень змішати в окремій невеликій мисочці .
9 . За 10 хвилин до закінчення процесу приготування додати в суп обсмажену ріпчасту цибулю , помідори з часником і зеленню , хмелі- сунелі за смаком.
10 . Зняти каструлю з вогню і дати страві настоятися протягом 10 хвилин.
Так як суп харчо в класичному варіанті являє собою досить гостре блюдо ( а запропонований варіант – лише один з його варіантів , адаптований під індивідуальні смаки ) можна додати в нього червоний мелений перець або шматочок стручкового гострого перчика . Кількість даних інгредієнтів залежить виключно від ваших уподобань (як і наявність їх у страві взагалі). Також можна доповнити смак і аромат супу харчо з яловичиною такими спеціями як сушений базилік , коріандр , естрагон .
Перед подачею на стіл в кожну тарілку з супом слід насипати велику кількість дрібно нарізаної кінзи або базиліка ( в принципі , можна використовувати і будь-яку іншу зелень , яку ви любите ) . До супу подайте лаваш або звичайний хлібець .

Суп харчо з яловичини
Приємного вам апетиту!

Суп харчо з яловичини обновлено: Січень 28, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика