Суп Харчо найпопулярніша перша страва, яку традиційно готують в Грузії. Для його приготування використовують, як баранину, так і волове м’ясо чи телятину, рис, соус ткемалі, грецькі горіхи і приправу хмелі сунелі.
Інгредієнти
- яловичина 0,7 кг
- рис 1 склянка
- морква 2 шт.
- цибуля 2 шт.
- соус ткемалі
- помідори (в мене консервовані і аджика)
- горіхи грецькі жменька
- часник 1 шт.
- сіль
- борошно 1 ст. ложка
- перець чорний мелений
- хмелі-сунелі
- лавровий лист
- петрушка
- перець чорний горошком
- перець духмяний горошок
Приготування:
Готуємо бульйон. М’ясо заливаємо водою (5л)
Додаємо моркву і 1 цибулину, сіль, 1 лавровий лист, 2 духмяні перці, 4 чорні перці горошком.
Варимо приблизно 1 годину
Рис промити і за бажанням залити на 10хв водою
Зварене м’ясо дістати з бульйону і порізати на куски.
Закинути м’ясо назад в бульйон, додати рис і варити ще 10 хв.
Цибулю порізати кубиком, пасерувати на олії. Додати соус ткемалі, томати і я ще додала аджику, протушити 3хв.
Додати борошно розведене з 3 ст.л. холодної води. Протушити ще 1 хв.
Додати до супу.
Приготувати запровку:
Часник розчавити, додати потовчені горіхи, перець чорний мелений
сіль і хмелі-сунелі.
Закинути заправку в суп
Додати пучок порізаної петрушки, і проварити ще 3-5хв.
Смачного!