Суп із сочевиці в мультиварці

» » » Суп із сочевиці в мультиварці
Суп із сочевиці в мультиварці

У моїй родині немає любителів перших гарячих страв, в основному всі воліють суху не завжди корисну їжу в вигляді бутербродів, каш, смаженого м’яска, тефтелей й іншого. Але все змінилося після придбання чудової кухонної машинки, яка робить за мене практично все сама: варить, смажить і навіть пече. Страви в ній виходять набагато більш насичені, поживні, ароматні і нагадують бабусині, приготовлені в печі. І сьогодні я хочу з задоволенням представити один з таких кулінарних шедеврів, як суп із сочевиці в мультиварці. В нього просто неможливо не закохатися, варто приготувати і спробувати!

  • Свинина (ошийок) 300 грам
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Картопля 3 штуки
  • Сочевиця (будь-яка) 100 грам
  • Олія соняшникова рафінована 4 столові ложки
  • Вода очищена 2 літри
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Перець чорний горошком 5 штук
  • Лист лавра 1 штука

Суп із сочевиці в мультиварці


Цей чудесний суп затьмарить всі перші гарячі страви, які ви пробували раніше, але для початку треба підготувати всі складові даної страви. В першу чергу промиваємо під цівками свинячий ошийок, сушимо його паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і гострим кухонним ножем видаляємо з нього плівку, прожилки, надлишки жиру, а також кістки, дуже часто залишаються на м’ясі поле рубки туші. Далі нарізаємо свинину невеликими порційними шматочками величиною від 2 до 2,5 сантиметрів і переміщаємо їх на тарілку.
Суп із сочевиці в мультиварці
Потім, скориставшись чистим ножем, очищаємо від шкірки всі зазначені в інгредієнтах овочі, промиваємо їх, сушимо, по черзі відправляємо на чисту дошку і подрібнюємо. Картоплю рубаємо великими скибочками розміром до 2-х сантиметрів, скидаємо в глибокий посуд, заливаємо проточною водою і витримуємо в ній до використання, щоб не потемніла. Цибулю і моркву шаткуємо невеликими кубиками від 5 до 7 міліметрів, розподіляємо нарізки по окремих мисках і приступаємо до наступного кроку.
Суп із сочевиці в мультиварці
Розстеляємо на стільниці кухонний рушник, висипаємо на нього потрібну кількість сочевиці і перебираємо її, видаляючи сор будь-якого виду. Потім відкидаємо бобові в друшляк, ретельно промиваємо під цівками холодної проточної води і на деякий час залишаємо в раковині, для того щоб стекла зайва рідина.
Суп із сочевиці в мультиварці
Тепер включаємо мультиварку в мережу, наливаємо в її тефлоновую чашу соняшникову рафіновану олію і встановлюємо режим «Жарка». Через кілька хвилин, коли жир розігріється, опускаємо в нього нарізану цибулю і обсмажуємо його до легкої золотистої скоринки протягом 4-х хвилин, постійно помішуючи силіконовою кухонною лопаткою. Далі додаємо до неї моркву і готуємо їх разом до м’якості останньої. Після цього відключаємо режим «Жарка» і кладемо в чашу картоплю, шматочки свинини і вже  сочевицю що встигла підсохнути.
Суп із сочевиці в мультиварці
Заливаємо все двома літрами очищеної води, приправляємо горошком чорного перцю, листом лавра, сіллю і перемішуємо дані продукти до однорідної консистенції. Потім закриваємо кухонний прилад щільно прилягаючою кришкою, встановлюємо новий режим «Суп» на 1 годину 30 хвилин, і йдемо займатися іншими важливими домашніми справами, мультиварка зробить все сама.
Суп із сочевиці в мультиварці
Як тільки чудо-машинка закінчить приготування і відключиться, пролунає відповідний стугонливий або попіскуючий сигнал. Кришку відкривати не поспішаємо, даємо страві настоятися ще 7-10 хвилин. Після цього за допомогою ополоника розливаємо його порціями по глибоких тарілках і сервіруємо до столу.
Суп із сочевиці в мультиварці
Суп із сочевиці в мультиварці подають в гарячому вигляді як першу основну страву до обіду.
Суп із сочевиці в мультиварці
Його сервірують порціями в глибоких тарілках, за бажанням приправивши кожну нашинкованим сиром «Пармезан», сметаною, вершками або свіжою подрібненою зеленню кропу, петрушки, кінзи, а також базиліка.
Також разом з цією стравою на стіл можна поставити маринади, свіжу овочеву нарізку і домашній хлібець. Насолоджуйтесь смачною, простою, корисною їжею і не хворійте!
– Свинину можна замінити куркою, індичкою, а також яловичим м’ясом
– Альтернатива соняшниковій рафінованій олії – вершкове масло, від цього суп вийде більш ніжним;
– Спеції, зазначені в рецепті, вважаються класичними, але не принциповими. За бажанням використовуйте будь-які, якими приправляють перші гарячі страви, наприклад, сумах, чабер, шавлій, перець чилі, материнку, паприку або інші;
– Якщо у вас є вже готовий м’ясний бульйон, просто залийте ним обсмажені протягом 6 хвилин овочі, додайте сочевицю і варіть першу страву в режимі «Суп», але 40 хвилин;
– До набору овочів можна додати солодкий салатний перець, зелений горошок, пару бланшованих і дрібно нарізаних томатів, консервовану квасолю, а також свіжу зелень;
– Суп із сочевиці приготований в мультиварці Brand 502, але цей рецепт також підходить для інших кухонних приладів даного типу.
Суп із сочевиці в мультиварці
Приємного апетиту!

Суп із сочевиці в мультиварці обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика