Томатний суп з сочевицею і ковбасками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Червона сочевиця прекрасна тим, що коли вона розварюється, звичайний суп з нею починає нагадувати грубуватий суп-пюре. Так і у випадку з сьогоднішнім супом. Він виходить приємно густим і смачним навіть незважаючи на те, що вариться не на бульйоні, а на самій звичайній воді.

Для приготування цього супу я використовувала гострі іспанські ковбаски чорізо. У нас їх зараз вдень з вогнем не знайти тому ви можете замінити їх іншою сухою ковбасою і доповнити дрібкою червоного гострого перцю за своїм смаком.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 середня цибулина
  • невеликий шматочок кореня імбиру (2 ч.л. в нарубаному вигляді)
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 1/3 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1 стебло селери
  • 100 г сухої ковбаски
  • 100 г червоної сочевиці
  • 3 середніх помідора (близько 500 г в сумі) або 400 г томатів у власному соку
  • сіль за смаком

sup-s-chechevicei-i-kolbaskami-1
Дрібно рубаємо цибулю, селеру нарізаємо тонкими скибочками упоперек стебла.
sup-s-chechevicei-i-kolbaskami-2
Ковбасу тонко нарізаємо.
aintopf-s-treskoi-i-chorizo-4


У сковороді або каструлі з товстим дном розігріваємо на середньому вогні 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і селеру, смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо ковбаски і смажимо ще 2-3 хвилини.
sup-s-chechevicei-i-kolbaskami-3
Кладемо в сковороду дрібно нарубані часник та імбир, а також спеції. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Додаємо в сковороду сочевицю і перемішуємо.

sup-s-chechevicei-i-kolbaskami-4
Вливаємо 300 мл води, розмішуємо, щоб в рідині розчинилися всі пригарочки від смаження інгредієнтів. Переливаємо в сковороду, якщо спочатку готували не в каструлі. Готуємо близько 15 хвилин, до практично повної готовності сочевиці.
Поки готується перша частина супу, займаємося помідорами. Надрізаємо шкірку хрест-навхрест, обшпарюємо помідори і знімаємо шкірку. М’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо в суп після закінчення 15 хвилин варіння. Доливаємо ще 400 мл води, солимо за смаком, при необхідності вирівнюємо смак цукром. Варимо ще 5-7 хвилин.
Подаємо.
sup-s-chechevicei-i-kolbaskami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.