Наваристий український борщ – гордість національної кухні. Український борщ з молодої капусти володіє прекрасним яскравим смаком і чудовим ароматом .
Час приготування: 50 хв . (10 хв. Підготовка + 40 хв . Приготування )
Щоб приготувати український борщ з молодої капусти , знадобляться такі інгредієнти (на 8 порцій) :
- м’ясний бульйон – 3 л
- шпик або грудинка – 100 г
- цибуля ріпчаста – 1 головка
- буряк – 2 шт.
- картопля – 3-4 шт.
- морква – 2 шт.
- молода капуста – 1 / 2 качана
- оливкова олія – 2 ст. ложки
- томатна паста – 2 ст. ложки
- чорний перець горошком – 1 / 4 ч. ложки
- гвоздика – 1 / 4 ч. ложки
- лавровий лист – 2 шт.
- цукор – 1 ст. ложка
- часник – 3 зубчики
- сіль – за смаком
- оцет – 1 ст. ложка
Український борщ з молодої капусти готується наступним чином:
1 . Приготуйте м’ясний бульйон.
2 . Нашаткуйте молоду капусту дуже дрібно , киньте в киплячий бульйон , накрийте каструлю кришкою і варіть на повільному вогні.
3 . Спассеруйте на оливковій олії дрібно нарізану цибулю , додайте до неї шпик , нарізаний невеликими смужками , і підсмажте ще кілька хвилин.
4 . Натріть моркву на великій тертці і , коли з шпику витопиться жир , викладіть її на сковороду і підсмажте 2 хв . при постійному помішуванні.
5 . Пасеровані овочі закладіть в бульйон через 20 хв . після капусти , посоліть , поперчіть , додайте цукор , лавровий лист і гвоздику.
6 . Наріжте картоплю брусочками і киньте в борщ.
7 . Очистіть буряк , наріжте його тонкою соломкою і обсмажте на сковороді. Додайте оцет з томатною пастою , тушкуйте ще 5 хвилин , теж додайте в борщ разом з цілими зубчиками часнику і варіть борщ ще 10 хвилин.
8 . Готовий український борщ з молодої капусти перед подачею на стіл заправте сметаною.
Приємного апетиту!