Фінський рибний суп з вершками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні я покажу вам, що я роблю з залишками цілого лосося, якого я обробила і пускаю на філе. Це, напевно, найсмачніше і найпростіше застосування скелета і обрізів. Зрозуміло, додавання якоїсь кількості рибного філе в цей суп тільки вітається.
До традиційного простого рецепта фінського рибного супу я зазвичай додаю 1 столову ложку тайського рибного соусу – так смак виходить більш багатим і виразним. Але це, зрозуміло, дія за бажанням.

Інгредієнти на 4 порції:

  • суповий набір з одного лосося (хребет, хвіст і передня частина; якщо є голова – прекрасно: виймаємо зябра і очі і пускаємо в той же набір)
  • 2 цибулини середніх розмірів
  • 2 лаврових листа
  • 5 горошин чорного перцю
  • 1 середня морква
  • 3 середні картоплини
  • сіль і перець за смаком
  • 200 г філе лосося
  • 1 ст.л. тайського рибного соусу (можна не додавати)
  • 200 мл питних вершків (9-12%)
  • зелень кропу для подачі

finskaya-uha-1
Кістки кладемо в каструлю. додаємо лавровий лист, перець і надрізану хрест-навхрест цибулину.
finskaya-uha-2
Вливаємо 1,2 л води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь майже до мінімуму, і варимо 20 хвилин, не накриваючи кришкою, постійно знімаючи піну.
Поки вариться бульйон, дрібно рубаємо цибулю, моркву розрізаємо на 4 частини вздовж, а потім скибочками. Картоплю нарізаємо на дрібні кубики. Філе лосося нарізаємо кубиками на один укус.
Готовий бульйон проціджуємо, з кісток знімаємо м’якоть.
Каструлю споліскуємо і повертаємо на плиту. На середньому вогні розігріваємо в ній 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3 хвилини.
finskaya-uha-3


Додаємо моркву і картоплю, вливаємо бульйон. Солимо за смаком, доводимо до кипіння і варимо до готовності картоплі.
finskaya-uha-4
Кладемо в каструлю сире філе лосося, варимо 5 хвилин. Повертаємо в суп м’якоть, зняту з кісток, вливаємо вершки і доводимо до кипіння.
finskaya-uha-5
Коригуємо кількість солі, додаємо рибний соус (якщо використовуємо). Вимикаємо вогонь, кладемо в каструлю дрібно посічений кріп (близько 1 ст.л.) і даємо постояти 5-7 хвилин під кришкою.
Подаємо.
finskaya-uha
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.