Юшка з річкової риби

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 4.33 из 5)
Loading...
Уха из речной рыбы 2

Юшка з річкової риби, дійсно смачне перше блюдо, якщо знати, як воно готується. Для цього знадобляться всім звичні продукти та спеції, що продаються практично в кожному магазині або супермаркеті, а також трохи зусиль і бажання. У моїй родині цю страву обожнюють за насичений приємний аромат, ніжний, ненав’язливий присмак, простоту і користь. Спробуйте і вам сподобається!

  • Риба річкова (короп, форель, плотва або інша) 1,5 кілограма
  • Вода очищена- 2 літри
  • Картопля 3-4 штуки (середні)
  • Морква 2-3 штуки (середні)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (велика)
  • Кріп 1 пучок (середній)
  • Лист лавра 2 штуки або за смаком
  • Перець духмяний горошком 4-6 штук або за смаком
  • Перець чорний горошком 4-6 штук
  • Сіль за смаком
  • Часник 3-6 зубчиків або за смаком

1415282119802276eb7
Для приготування цієї смачної страви підійде будь-яка велика річкова риба і чим її більше, тим більш наваристий вийде бульйон, в моєму випадку використовується короп. Також знадобляться інші важливі інгредієнти, які відразу викладаємо на стільницю і негайно починаємо їх готувати. За допомогою металевого скребка очищаємо від луски всі рибки, по черзі розпорюємо їх ножем, видаляємо з них всі нутрощі і зрізаємо плавники. Потім ретельно промиваємо тушки під цівками холодної проточної води, сушимо паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і, відокремлюємо від них хвости, а також голови, з яких відразу виймаємо очі.
Відправляємо ці частини річкових мешканок в глибоку каструлю, заливаємо потрібною кількістю очищеної води і ставимо на середній вогонь. Тулуба коропів ділимо на порційні шматки бажаної довжини з товщиною від 2,5 до 3 сантиметрів, переміщаємо в чистий посуд і на час ставимо в сторону.
1415282119823110ede
Потім, скориставшись чистим ножем, знімаємо з зазначених у рецепті овочів шкірку. Промиваємо їх разом із зеленню, сушимо, викладаємо на нову дошку і один за іншим подрібнюємо. Картоплю рубаємо великими кубиками або скибочками величиною до 3 сантиметрів, переміщаємо їх у глибоку миску з холодною водою і залишаємо там до використання.
141528211934427bef9
Моркву кільцями, півкільцями, кубиках, соломкою або скибочками завтовшки до 1 сантиметра. Зелень дрібно шаткуємо, а ріпчасту цибулю або розрізаємо на 2-4 частини або залишаємо цілою. Часник видавлюємо через спеціальний прес в глибоку піалу і приступаємо до наступного кроку.
14152821195558d2393
Поки займалися підготовкою всіх складових страви, вода в каструлі з головами і хвостами закипіла. Приправляємо її за смаком сіллю і варимо ці частини коропів 20-25 хвилин. Далі встановлюємо на чистій каструлі сито з дрібною сіткою, проціджуємо через нього рибний бульйон і знову ставимо на середній вогонь. Як тільки він повторно почне побулькувати, закидаємо в гарячу ароматну рідину картоплю, моркву, ріпчасту цибулю і готуємо їх 15 хвилин.
14152821195564280f9
Коли овочі будуть практично відварені, кладемо в каструлю всі зазначені в рецепт спеції, тобто лист лавра, а також два види перцю горошком, чорний і запашний. Даємо їм можливість розпустити свій аромат протягом 5 хвилин і опускаємо в бульйон порційні шматочки сирого коропа.
Зменшуємо вогонь до помірного рівня, прикриваємо каструльку кришкою і варимо рибу 30 хвилин, при дуже слабкому кипінні не перемішуючи і періодично знімаючи шумівкою з поверхні води білу піну. Далі приправляємо юшку за смаком сіллю, рубаною зеленню, витримуємо на включеній плиті ще пару хвилин і повністю її вимикаємо.
1415282119437d64fad
Тепер знімаємо з каструлі кришку, зачерпуємо цілий ополоник рибного бульйону, заливаємо ним часник що знаходиться в піалі, в іншому як і готовій усі, дати настоятися 10-15 хв в прикритому вигляді. Тільки після цього розподіляємо приготовану страву порціями по глибоких тарілках і сервіруємо його разом з леком до столу.
Юшка з річкової риби подається в гарячому вигляді як перше основне блюдо до обіду. Разом з нею на стіл ставлять піали з часниковим леком, свіжий запашний хліб, тарілочки із зеленню, а також овочевою нарізкою, маринадом і соліннями. Готуйте смачну їжу і насолоджуйтеся життям!
– Якщо ви будите готувати юшку з нежирної річкової риби, тоді зваріть перший бульйон не тільки з голів і хвостів, але також додайте до них 500-600 грам дрібної очищеної рибки, а м’ясо з-під неї можна буде перебрати, пропустити двічі через м’ясорубку і приготувати паштет, пиріг або іншу смакоту;
– Дуже часто за 5-7 хвилин до повної готовності в цей вид юшки додають стопку горілки або пару столових ложок спирту. Це роблять ті, яким не дуже приємний слабкий, але присутній аромат риби. Також від даного алкоголю блюдо стає більш прозорим;
– Іноді замість свіжого кропу використовують сушений або замінюють його петрушкою або кладуть два види зелені одночасно, а альтернативою очищеній воді, може стати курячий бульйон;
– Якщо не збираєтеся окремо готувати до ухи лек, тоді разом з шматочками нарізаної риби додайте в бульйон цілу, що не очищену, але вимиту головку часнику, від цього вуха вийде більш ароматною;
– В рецепті вказано класичний набір спецій, але можна приправити страву іншими, наприклад, куркумою для кольору, червоним перцем для гостроти або запашним перцем для більш насиченого аромату.
14152821193318cc688905c
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.