Густий суп з кролика з квасолею та грибами

» » Густий суп з кролика з квасолею та грибами
Густий суп з кролика з квасолею та грибами

У мене регулярно трапляється так, що в морозилці накопичуються всякі-різні залишки. Бачу, що все котлети не з’їдять – залишки фаршу в морозилку. Занадто багато цілої курки для вечері на двох – залишки в морозилку. І так далі і тому подібне. Днями я розбирала заморожені “багатства” і виявила пару кролячих ніжок. Ціле жарке складати з них не стала, а вирішила зварити суп. Вийшло просто чудово.

Суп насичений, ситний, дуже смачний – мої їдці були щасливі.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 400 г кролятини на кістці (спинка не підійде, решта – цілком)
  • 2 середні цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 2 лаврові листки
  • 150 г бекону
  • 1 середня морква
  • 3 стебла селери
  • 1 ст.л. з гіркою борошна
  • 250 г печериць
  • 1 банка (400 г) консервованої квасолі – червоної або білої
  • 150 мл вершків 20% жирності

Густий суп з кролика з квасолею та грибами

Приготування:

Кролятину кладемо в каструлю разом з однією надрізаною навхрест цибулиною, лавровим листям, 1 крупно нарізаним зубчиком часнику і 1 крупно нарізаним стеблом селери.

Густий суп з кролика з квасолею та грибами

Вливаємо 2 літри води, кладемо 2 ч.л. солі і ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну і варимо під кришкою до м’якості кролятини, близько 1-1,5 годин.

Бекон нарізаємо на тонкі невеликі шматочки. Розігріваємо на середньому вогні суху сковороду. Кладемо бекон і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Він повинен пустити жир.

Густий суп з кролика з квасолею та грибами

Крупно рубаємо цибулю що залишилась, селеру і моркву.

Густий суп з кролика з квасолею та грибами

Додаємо до бекону і смажимо, помішуючи, 5-6 хвилин. Потім додаємо борошно і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Прибираємо з вогню.

Гриби нарізати не дуже тонкими пластинками.

Густий суп з кролика з квасолею та грибами

Готову кролятину виймаємо з бульйону, бульйон проціджуємо і повертаємо в каструлю. Кладемо в нього обсмажені овочі з борошном і шампіньйони. Варимо на середньому вогні до готовності овочів, близько 7-10 хвилин. Додаємо промиту квасолю, дрібно натертий часник і зняту з кісток кролятину. Прогріваємо пару хвилин. Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і вимикаємо. За бажанням додаємо нарізаний кріп.

Густий суп з кролика з квасолею та грибами

Смачного!

Густий суп з кролика з квасолею та грибами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика