Гусь з яблуками і апельсинами

» » Гусь з яблуками і апельсинами
Гусь з яблуками і апельсинами

Цей грудень у мене – час масового закриття давніх заявок. Ось гусаку, наприклад, у мене просили дуже давно. Але пристойний птах все якось не підвертався. І ось днями ми зустрілися – я і мій ідеальний гусак 🙂 Гарний, Ладненький, ідеально ощіпанний, до неможливості жирррний. Три кілограми радості 🙂 Приготувати його я вирішила по класиці – з яблуками. Ну і парочку апельсинів для аромату додати 🙂

Якщо у вас немає гусака – не зневіряйтеся – ви можете проробити все те ж саме з качкою. І часу це займе менше, оскільки качка зазвичай дрібніша гусей;-)

Інгредієнти для гусака з яблуками і апельсинами на 6 порцій:

  • 1 гусак, обпалений і ощіпанний, близько 3 кг
  • сіль і перець за смаком
  • 4-5 кисло-солодких яблук із щільною текстурою (ідеально – Гренні сміт)
  • 2 великих апельсина
  • 1 середня цибулина
  • 1-2 гілочки розмарину
  • 2-3 ст.л. темного соєвого соусу

 

Гусь з яблуками і апельсинами

Приготування гусака з яблуками і апельсинами:
Гуся натираємо сумішшю солі і перцю зсередини і зовні.
Цибулину розрізаємо на 2-4 частини, беремо 2 четвертинки апельсина і 2 четвертинки яблука і кладемо всередину гусака разом з розмарином.

Гусь з яблуками і апельсинами

Заколюємо черевце зубочистками. Ніжки по можливості потрібно зв’язати, інакше в готовому вигляді гусак вийде негарний розчепірений. Кладемо в деко.

Гусь з яблуками і апельсинами

Заливаємо в форму з гусаком окропу на товщину пальця, ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо 30 хвилин. Потім накриваємо фольгою, знижуємо температуру до 180 градусів і печемо гусака до готовності. Час запікання для гусака вважається таким чином: по 45 хвилин на кожен 1 кг ваги + ще 30 хвилин зверху. Тобто гусак на 3 кг буде готуватися 2 год. 45 хвилин.
За 25 хвилин до готовності знімаємо фольгу і починаємо змащувати гусака соєвим соусом для більш рум’яної скоринки. У цей же момент кладемо у форму нарізані яблука і решту півтора апельсина.

Гусь з яблуками і апельсинами

Доводимо до повної готовності. Готовому гусакові даємо постояти 10 хвилин, потім подаємо разом з яблуками.

Гусь з яблуками і апельсинами

Смачного!

Гусь з яблуками і апельсинами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика