Запечена курка з картоплею і грибами

» » Запечена курка з картоплею і грибами
Запечена курка з картоплею і грибами

Ну що – з першим днем зими вас, мої дорогі! І ми починаємо збирати рецепти до Нового року. Першою грудневою ластівкою буде рецепт курки, запеченої цілою разом з гарніром – картоплею та печерицями. Рецепт простий і досить таки традиційний, але цілком здатний стати центром новорічного столу.

Середньої курки вагою близько 1,6-1,8 кг вистачить десь чоловік на 5-6. Тому якщо гостей у вас планується більше – шукайте і купуйте тушку побільше;-)

Інгредієнти для запеченої курки з картоплею і грибами на 5-6 порцій:

  • 1 курка вагою близько 1,8 кг
  • 1/2 ч.л. сухої цибулі в порошку
  • 1/2 ч.л. сухого часнику в порошку
  • 1/2 чорного меленого перцю
  • 50 г вершкового масла
  • сіль за смаком

Для гарніру:

  • 1 кг картоплі
  • 300 г печериць
  • сіль за смаком
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1/2 ч.л. сухого часнику
  • 1/2 ч.л. сухої цибулі в порошку

 

Запечена курка з картоплею і грибами

Приготування курки з картоплею і грибами:

З’єднати масло з цибулею, часником, сіллю і чорним перцем.

Запечена курка з картоплею і грибами

Добре перемішуємо.

Курку витираємо насухо паперовими серветками. Натираємо масляною сумішшю. Акуратно просовуємо пальці між кофей грудки і самою грудкою і змащуємо пряним маслом і там. Зв’язуємо курці ноги, кладемо її в вогнетривку форму.

Картоплю нарізаємо на 4-6 частин. Кладемо в миску, додаємо рослинне масло, цибулю і часник. Солимо до смаку, перемішуємо.

Запечена курка з картоплею і грибами

Кладемо в форму до курки.

Запечена курка з картоплею і грибами

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і печемо близько години. Потім додаємо нарізані половинками печериці, перемішуємо їх з картоплею і повертаємо форму в духовку. Печемо ще близько 20-30 хвилин, до готовності курки.

Готовій птиці перед розрізанням даємо відпочити 10 хвилин. Якщо ваша картопля не встигла приготуватися разом з куркою – нехай допікається за ці 10 хвилин 😉

Подаємо.

Запечена курка з картоплею і грибами

Смачного!

Запечена курка з картоплею і грибами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика