Кабачкові оладки зі сметанним соусом і лососем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогоднішнім рецептом я продовжую радіти літньому сезону. Сьогодні у нас в меню – молоденькі салатові кабачки. Для цієї ж страви також відмінно підійдуть цукіні і жовті кабачки.
Ці оладки можна розглядати і як гарячу закуску, і як варіант для сніданку або навіть легкого обіду чи вечері. Як на мене, так це непогана заміна більш калорійним драниками з картоплі. Хоча за смаком у цих двох страв відмінності все ж є.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 2 невеликих кабачка, приблизно по 250 г кожен
  • 1 яйце
  • 1 великий зубчик часнику
  • 2 ст.л. з гіркою борошна
  • 2-3 гілочки кропу
  • сіль за смаком

Для соусу і подачі:

  • 200 г густої жирної сметани
  • 2 ч.л. хрону
  • сіль за смаком
  • 150 г малосольного або підкопченого лосося або форелі

kabachkovye-oladyi-s-lososem-1
Кабачки тремо на крупній терці. Трохи солимо, даємо постояти 5 хвилин. Потім віджимаємо зайву рідину.
kabachkovye-oladyi-s-lososem-2
Додаємо яйце, борошно, натертий часник і дрібно нарізаний кріп. Перемішуємо.
kabachkovye-oladyi-s-lososem-3


Смажимо оладки на середньому вогні на рослинному маслі.
kabachkovye-oladyi-s-lososem-6
Готові оладки перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
Рибу нарізаємо тонкими скибочками.

kabachkovye-oladyi-s-lososem-4
Готуємо соус. Для цього змішуємо сметану з хріном, солимо за смаком і перемішуємо.
kabachkovye-oladyi-s-lososem-5
Подаємо оладки з соусом і рибою.
kabachkovye-oladyi-s-lososem
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!