Сьогоднішнім рецептом я продовжую радіти літньому сезону. Сьогодні у нас в меню – молоденькі салатові кабачки. Для цієї ж страви також відмінно підійдуть цукіні і жовті кабачки.
Ці оладки можна розглядати і як гарячу закуску, і як варіант для сніданку або навіть легкого обіду чи вечері. Як на мене, так це непогана заміна більш калорійним драниками з картоплі. Хоча за смаком у цих двох страв відмінності все ж є.
Інгредієнти на 2 порції:
- 2 невеликих кабачка, приблизно по 250 г кожен
- 1 яйце
- 1 великий зубчик часнику
- 2 ст.л. з гіркою борошна
- 2-3 гілочки кропу
- сіль за смаком
Для соусу і подачі:
- 200 г густої жирної сметани
- 2 ч.л. хрону
- сіль за смаком
- 150 г малосольного або підкопченого лосося або форелі
Кабачки тремо на крупній терці. Трохи солимо, даємо постояти 5 хвилин. Потім віджимаємо зайву рідину.
Додаємо яйце, борошно, натертий часник і дрібно нарізаний кріп. Перемішуємо.
Смажимо оладки на середньому вогні на рослинному маслі.
Готові оладки перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
Рибу нарізаємо тонкими скибочками.
Готуємо соус. Для цього змішуємо сметану з хріном, солимо за смаком і перемішуємо.
Подаємо оладки з соусом і рибою.
Смачного!