Медовик “Ательє”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

У мене є для вас подарунок. Його ніхто не просив і не замовляв, але я не можу не поділитися з вами рецептом найсмачнішого медовика, який я коли-небудь їла. Він офігенний. І він затьмарив собою всі варіанти цього торта, які я готувала раніше. От просто неможливо зупинитися, якщо почнеш його їсти – так що будьте обережні 😉

Рецепт – від моєї дорогої подруги Катерини – шеф-кухаря мінського кафе “Ательє”, комсомолки, спортсменки і просто красивої дівчини 🙂

Інгредієнти для медовика Ательє на торт діаметром 21 см і вагою близько 2 кг:

Для коржів:

  • 420 г меду
  • 80 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г сметани
  • 1 ч.л. з гіркою соди
  • 400 г борошна

Для крему:

  • 800 г сметани (26-30%, бажано погустіше консистенцією)
  • 250 г цукру
  • 480 мл жирних вершків (33% і вище)

Приготування медовика Ательє:

Змішуємо сметану з содою, відставляємо в сторону.
З’єднуємо мед, цукор і масло, ставимо на водяну баню і гріємо, помішуючи, поки цукор не розчиниться.

 

medovik-atelier-1

Додаємо сметану з содою і розмішуємо, поки маса не перестане пінитися.

medovik-atelier-2

Знімаємо з бані, додаємо борошно і замішуємо тісто – по густоті воно буде приблизно як на пісочні вафлі-трубочки.

medovik-atelier-3

Ділимо тісто на 10 рівних частин і по черзі випікаємо – по 10-12 хвилин при температурі 180 градусів. Я робила це в формах по 24 см, вистеленних пергаментом. Можна намалювати на пергаменті кола потрібного діаметру і розподілити тісто шпателем всередині намальованого контуру. Краще пекти по 2 коржі відразу – так тісто менше перестоює.

Готуємо крем. З’єднуємо всі інгредієнти і збиваємо до отримання однорідної пишної маси.

medovik-atelier-5

Готові остиглі коржі обрізаємо по краях.

medovik-atelier-6

Я кладу зверху на кожен корж тарілку потрібного діаметру і ріжу ножем по контуру.

Обрізки подрібнюємо в крихту.

medovik-atelier-7

Промащуємо коржі кремом.

medovik-atelier-4

Обмащуємо кремом верх і боки торта.

medovik-atelier-8

Обсипаємо крихтою. Ставимо в холодильник хоча б на 3-4 години, а краще на ніч.
Нарізаємо і насолоджуємося.

 

medovik-atelier

Приємного чаювання!

 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.