Окрошка з яловичиною на квасі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Весь час мого знайомства з окрошкою (а це всього років десять) у мене в фаворитах був варіант зі сметаною і лимонним соком. Квасну окрошку я пробувала двічі і обидва рази вона мене абсолютно не вразила, а скоріше навпаки – розчарувала. Але нещодавно я спробувала окрошку на квасі, яку мені захотілося повторити вдома.

Рецепт від моєї дорогої подруги, шеф-кухаря мінського кафе “Ательє” Катерини Шалесной. Перекладаю з ресторанного на домашній.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 4 варені жовтки
  • 3 ст.л. діжонської або іншиї гладкої гірчиці
  • 400 г відвареної або запеченої яловичини
  • 3 середніх грунтових огірка
  • 4 редиски
  • невеликий пучок кропу
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • 3-4 відварені картоплини
  • сіль за смаком
  • 1 л квасу (я тут використовую Людський темний; якщо у вас такий не продається, то потрібно буде підбирати з наявного в вошій місцевості асортименту)
  • 250 г сметани

okroshka-na-kvase-1

Приготування:

Жовтки розтираємо з гірчицею в пасту.

okroshka-na-kvase-2

М’ясо нарізаємо соломкою.

okroshka-na-kvase-3

Огірки і редис також ріжемо соломкою.

okroshka-na-kvase-4

Картоплю ріжемо дрібними кубиками. Дрібно рубаємо цибулю і кріп.

Кладемо все в каструлю.

okroshka-na-kvase-5

Вливаємо квас, кладемо гірчичну пасту і розмішуємо. Додаємо сметану, розмішуємо. Солимо за смаком.

Подаємо.

okroshka-na-kvase

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.