
Весь час мого знайомства з окрошкою (а це всього років десять) у мене в фаворитах був варіант зі сметаною і лимонним соком. Квасну окрошку я пробувала двічі і обидва рази вона мене абсолютно не вразила, а скоріше навпаки – розчарувала. Але нещодавно я спробувала окрошку на квасі, яку мені захотілося повторити вдома.
Рецепт від моєї дорогої подруги, шеф-кухаря мінського кафе “Ательє” Катерини Шалесной. Перекладаю з ресторанного на домашній.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 4 варені жовтки
- 3 ст.л. діжонської або іншиї гладкої гірчиці
- 400 г відвареної або запеченої яловичини
- 3 середніх грунтових огірка
- 4 редиски
- невеликий пучок кропу
- невеликий пучок зеленої цибулі
- 3-4 відварені картоплини
- сіль за смаком
- 1 л квасу (я тут використовую Людський темний; якщо у вас такий не продається, то потрібно буде підбирати з наявного в вошій місцевості асортименту)
- 250 г сметани
Приготування:
Жовтки розтираємо з гірчицею в пасту.
М’ясо нарізаємо соломкою.
Огірки і редис також ріжемо соломкою.
Картоплю ріжемо дрібними кубиками. Дрібно рубаємо цибулю і кріп.
Кладемо все в каструлю.
Вливаємо квас, кладемо гірчичну пасту і розмішуємо. Додаємо сметану, розмішуємо. Солимо за смаком.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply