
Поборникам здорового харчування не варто хвилюватися : окрошка на сметані додатково розводиться ще й водою , тому її калорійність в нормальних межах. Тут справа , швидше , в способі приготування , а він дещо відрізняється від звичайного. По суті , така окрошка може зійти і за перше , і за друге , тому що виходить досить ситною.
- Окрошка на сметані готується з таких інгредієнтів: 4 відварені картоплини 3 круті яйця відварне м’ясо або ковбаса – за смаком 6 свіжих огірків 6 редисок 1 великий пучок зеленої цибулі 1 великий пучок кропу сметана майонез сіль 2 л сильно охолодженої кип’яченої води
Окрошка на сметані готується наступним чином: 1 . Всі інгредієнти нарізати , як на салат олів’є. Якісь інгредієнти можна замінити або виключити за вашим смаком , але зелена цибуля повинна бути обов’язково. 2 . Потім саме відповідальне – окрошку потрібно розвести . Найкраще викласти в каструлю не всю начинку , а половину . Додати до неї сметану і майонез в рівних пропорціях , щоб начинка як би плавала в цій заправці . Тепер додається частина води , окрошка гарненько розмішується , додається частина, що залишилася начинки і розводиться водою до бажаної густини. При необхідності посолити за смаком , дати трохи настоятися і подавати на стіл з чорним хлібом і гірчицею.
Приємного апетиту!
Leave a Reply