Рибний бульйон

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рыбный бульон

Поряд з м’ясом риба займає одну з основних частин раціону харчування людини. Існує безліч рецептів страв , приготованих з риби. Сьогодні хотілося б розповісти про одну з смачних і корисних страв з риби – рибний бульйон. Багато хто стверджує , що відмінний рибний бульйон виходить з відходів , наприклад з голови , хвоста і т.д. , а деякі кажуть , що відмінний бульйон можна отримати з дрібних сортів риб. У складі рибного бульйону міститься безліч мікроелементів і вітамінів. У середньому калорійність ста грам рибного бульйону складає 49 Ккал.

Для того щоб приготувати рибний бульйон вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • риба ( голова, плавники , хвіст ) – 1 кг. ,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука ,
  • часник – 1 зубчик ,
  • вино сухе – 250 мл . ,
  • по дві гілочки селери і петрушки ,
  • лавровий лист – 2 штуки ,
  • цибуля- порей – 2 стебла ,
  • перець горошком – 2 – 3 штуки ,
  • сіль за смаком.

Правильне приготування рибного бульйону

Рибу слід промити , найкраще для приготування бульйону використовувати відходи від риби , а от з філе можна приготувати котлети , холодець або інше рибне блюдо. Рибу перекладаємо в глибоку каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.

За допомогою шумівки знімаємо піну і далі варимо бульйон на повільному вогні.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями , цибулю- порей нарізаємо кружечками. Часник очищаємо і нарізаємо тонкими пластинами. Овочі додаємо в киплячий бульйон.

Зелень промиваємо і зв’язуємо в пучок. Відправляємо в бульйон , туди ж додаємо всі спеції .

Варимо бульйон на повільному вогні близько півгодини з відкритою кришкою. Потім всі овочі і рибу видаляємо з бульйону . Проціджуємо бульйон через дрібне сито і знову повертаємо на вогонь , додаємо вино і кип’ятимо ще хвилин 5 .

Знімаємо бульйон з вогню і розливаємо по тарілках , додаємо за смаком рубану зелень , шматочки риби або часточку лимона.

lukovyj-sup-s-rybnymi-konservami

Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!