Салат з креветками, апельсином і горіховою заправкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...

Сьогодні у мене для вас — новий рецепта салату. Для святкового меню він підійде прекрасно — поєднання креветок, моцарели і апельсина просто відмінне. Але є одна рекомендація: заправляйте цей салат безпосередньо перед тим, як розкладати по тарілках, вже за столом. Інакше салатна зелень може встигнути пожухнути від кислоти, яка є в заправці.

Апельсин можна замінити самим новорічним фруктом — мандарином. При цьому я раджу обов’язково зняти плівки з часточок — навіщо вам зайвий компост в салаті? 😉

Інгредієнти для салату з креветками на 4 порції:

  • 200 г салатної суміші (у мене рукола і лолло Бьондо)
  • 300 г креветок (в розмороженому і очищеному вигляді)
  • 1-2 апельсини
  • 200 г міні-моцарели в заливці або аналогічна по вазі кількість звичайної моцарели

Для заправки:

  • 50 мл соєвого соусу
  • 25 мл бальзамічного оцту
  • 40 мл рослинного масла
  • 25 г цукрової пудри
  • 50 г ошкуренного мигдалю або кешью
  • 1 зубчик часнику

salat-s-krevetkami-i-orehovoi-zapravkoi-1

Приготування салату з креветками:

Готуємо заправку. Для цього кладемо в склянку всі інгредієнти.

salat-s-krevetkami-i-orehovoi-zapravkoi-2

Перемелюємо погружним блендером.

salat-s-krevetkami-i-orehovoi-zapravkoi-3

Креветки солимо, перчимо і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла по 1 хвилині з кожної сторони (якщо креветки великі — смажимо трохи довше).

salat-s-krevetkami-i-orehovoi-zapravkoi-4

Далі потрібно вирізати філе з апельсина. Для цього зрізаємо з нього шкірку разом з білими плівками.

salat-s-krevetkami-i-orehovoi-zapravkoi-5

І вирізаємо сегменти.

 

salat-s-krevetkami-i-orehovoi-zapravkoi-6

Кладемо всі інгредієнти, крім заправки, в миску з салатною сумішшю і перемішуємо.

salat-s-krevetkami-i-orehovoi-zapravkoi-7

Перед самою подачею заправляємо і перемішуємо.

salat-s-krevetkami-i-orehovoi-zapravkoi

Смачного!

 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.