
Цей суп сподобається любителям густих і ситних перших страв. Він володіє насиченим курячим ароматом. А особливий смак цього супу додає лимонний сік, який додається перед самою подачею на стіл.
Якщо у вас є можливість зварити цей суп з сільської курки – дуже рекомендую вам це зробити – аромат не порівняємо зі звичною куркою-бройлером.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 курка вагою близько 1,5 кг
- банка консервованої солодкої кукурудзи
- 1 кг картоплі
- 2-3 стебла селери
- 2-3 невеликі моркви
- 2 невеликі головки цибулі (зняти лише верхній шар лушпиння)
- 10 гілочок кінзи + 2 ст.л. нарубаної зелені
- 2 лаврові листки
- 1 ч.л. чорного перцю горошку
- 60 мл свіжовичавленого лимонного соку
- сіль за смаком
Курку розрізаємо на 8 шматків і кладемо в каструлю. Туди ж відправляємо розрізані на 3 частини морквини і стебла селери, розрізані на четвертинки цибулини, половину цілої картоплі, лавровий лист, перець і гілочки кінзи.
Заливаємо 2,5 л води, на сильному вогні доводимо до кипіння, зменшуємо полум’я і варимо 35-45 хвилин, поки курка не буде готова, а картопля не стане м’якою.
Картоплю що залишилась нарізаємо кубиками.
Виймаємо курку і картоплю в різні миски.
Бульйон проціджуємо, відливаємо 1 стакан, решта повертаємо в каструлю. Залишений бульйон вливаємо в миску до картоплі і робимо пюре.

Знімаємо з кісток куряче м’ясо. Нарізаємо на невеликі шматочки (можна просто розібрати руками).

Додаємо пюре в бульйон і добре перемішуємо. Туди ж відправляємо нарізану кубиками сиру картоплю, доводимо до кипіння і на маленькому вогні під кришкою варимо 10-15 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
Додаємо в каструлю нарізане м’ясо курки, кукурудзу і сіль. Прогріваємо. Перед подачею на стіл додаємо лимонний сік і нарубану кінзу.

Смачного!
Leave a Reply