
Смачний суп. З сильним азіатським ароматом і смаком, ситний, гострий … я в нього майже закохалася. При його приготуванні я пішла на легку авантюру – замість рисової або яєчної локшини, яка повинна б була бути тут за логікою речей, я використовувала пасту капелліні (як спагеті, тільки дуже тонкі). Вийшло відмінно, але з одним АЛЕ: якщо ви варите макарони відразу в супі, його (суп) краще з’їсти відразу, тому що при зберіганні паста розбухає і вбирає в себе рідину з супу. Але якщо ви відварите локшину окремо і будете класти її в тарілку з супом, суп можна буде зберігати.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 750 мл курячого бульйону
- 400 мл кокосового молока
- 2 ст.л. рибного соусу
- 2 лайма (у мене 4 маленьких)
- 1 ст.л. цукру
- 1/3 ч.л. меленого чилі
- 4 зубчики часнику
- шматочок кореня імбиру (2 ст.л. в нарубаному стані)
- 2 невеликі моркви
- 50 г рисової або яєчної локшини (у мене капелліні)
- 300 г філе лосося
- невеликий пучок кінзи
Максимально дрібно рубаємо імбир і часник. У каструлю вливаємо бульйон, кокосове молоко, рибний соус, сік лайма, туди ж кладемо натерту цедру лаймов, мелений чилі і цукор. Додаємо 1 ст.л. нарубаної зелені кінзи.
Моркву нарізаємо на тонкі півкруги.
Кладемо в каструлю. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні до готовності моркви, близько 20 хвилин.
Рибу нарізаємо на невеликі шматочки.

За 5 хвилин до готовності кладемо в суп рибу і локшину (ви можете відварити локшину окремо у воді і додавати її в тарілки до готового супу).

Варимо до готовності і вимикаємо. Додаємо решту нарубаної кінзи і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply