Тефтелі в сметанному соусі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ось яких тільки страв у мене в блозі немає, а такої непорушної домашньої класики, як тефтелі з рисом в густій підливі, як-то до сих пір не затесалося. Непорядочек! Терміново виправляюся. Адже це смак дитинства, дому і маминої любові. І їсти їх треба обов’язково з пухнастим картопляним пюре.

Останнім часом я готую всякі тефтелі і фрикадельки в духовці замість підсмажування на сковороді. Так виходить простіше і в якійсь мірі здоровіше. З цими тефтелями я вчинила так само.

Інгредієнти на 6 порцій:

Для тефтелей:

  • 800 г м’ясного фаршу (у мене свинина)
  • 100 г сухого рису (відварити попередньо практично до готовності)
  • 1 невелика цибулина
  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • сіль і перець за смаком

Для підливи:

  • 1 середня цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. борошна
  • 1/2 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 600 мл курячого бульйону
  • 150 г сметани 20% і жирніше
  • сіль за смаком

 

tefteli-v-smetannom-souse-1

Приготування:

Змішуємо в мисці фарш, відварений рис, дрібно нарізану цибулю і часник, яйце, сіль і перець.

tefteli-v-smetannom-souse-2

Формуємо з фаршу тефтелі і кладемо на деко, застелене фольгою.

tefteli-v-smetannom-souse-3

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 30 хвилин.

Поки печуться тефтелі, готуємо соус.

У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного або топленого масла. Кладемо дрібно нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, приблизно 4 хвилини.

pasta-s-kuricei-i-tomatnym-sousom-2

Додаємо, дрібно нарізаний часник, паприку і борошно, смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Поступово, при постійному помішуванні, вливаємо гарячий бульйон. Помішуємо інтенсивно, щоб не утворилися грудки. Доводимо до кипіння, проварюємо 2 хвилини. Додаємо сметану, перемішуємо, прогріваємо 1 хвилину.

tefteli-v-smetannom-souse-4

Додаємо в соус готові тефтелі і прогріваємо протягом ще 1 хвилини.

Подаємо.

tefteli-v-smetannom-souse

Смачного!!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.