Ось яких тільки страв у мене в блозі немає, а такої непорушної домашньої класики, як тефтелі з рисом в густій підливі, як-то до сих пір не затесалося. Непорядочек! Терміново виправляюся. Адже це смак дитинства, дому і маминої любові. І їсти їх треба обов’язково з пухнастим картопляним пюре.
Останнім часом я готую всякі тефтелі і фрикадельки в духовці замість підсмажування на сковороді. Так виходить простіше і в якійсь мірі здоровіше. З цими тефтелями я вчинила так само.
Інгредієнти на 6 порцій:
Для тефтелей:
- 800 г м’ясного фаршу (у мене свинина)
- 100 г сухого рису (відварити попередньо практично до готовності)
- 1 невелика цибулина
- 1 яйце
- 1 зубчик часнику
- сіль і перець за смаком
Для підливи:
- 1 середня цибулина
- 1 зубчик часнику
- 2 ст.л. борошна
- 1/2 ч.л. меленої солодкої паприки
- 600 мл курячого бульйону
- 150 г сметани 20% і жирніше
- сіль за смаком
Приготування:
Змішуємо в мисці фарш, відварений рис, дрібно нарізану цибулю і часник, яйце, сіль і перець.
Формуємо з фаршу тефтелі і кладемо на деко, застелене фольгою.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 30 хвилин.
Поки печуться тефтелі, готуємо соус.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного або топленого масла. Кладемо дрібно нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, приблизно 4 хвилини.
Додаємо, дрібно нарізаний часник, паприку і борошно, смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Поступово, при постійному помішуванні, вливаємо гарячий бульйон. Помішуємо інтенсивно, щоб не утворилися грудки. Доводимо до кипіння, проварюємо 2 хвилини. Додаємо сметану, перемішуємо, прогріваємо 1 хвилину.
Додаємо в соус готові тефтелі і прогріваємо протягом ще 1 хвилини.
Подаємо.
Смачного!!!