Торт “Естерхазі” від Тетяни

» » Торт “Естерхазі” від Тетяни
Торт “Естерхазі” від Тетяни

Останній торт в цьому році. Його довго чекали, я довго збиралася з думками, щоб за нього взятися. Нарешті.

В основі торта – класичний дакуаз, який може готуватися на мигдалі, на фундуку або на їх суміші. У моєму варіанті коржі мигдальні. Крем – масляний на основі заварного. Заливка зверху – біла помада з характерною шоколадною павутинкою. Торт не особливо складний, якщо не рахувати помади. Але ви можете спокійно купити готову – навіть у нас вона є у продажу на полицях з ваніліном, желатином та іншими кондитерськими витребеньками. При бажанні ви можете спростити собі життя і залити торт м’яким ганашем з білого шоколаду.

Інгредієнти для торта Естерхазі на торт діаметром 21 см:

Для коржів:

  • 250 г білків
  • 250 г цукру
  • 250 г меленого мигдалю або фундука

Для крему:

  • 2 жовтки від яєць С-1
  • 85 г цукру
  • 35 г кукурудзяного крохмалю
  • 300 мл молока
  • 1 стручок ванілі або 1 ч.л. ванильної есенції
  • 360 г вершкового масла кімнатної температури
  • 80 г меленого смаженого фундука

Для обробки:

  • 2 ст.л. абрикосового джему
  • 200 г білої помади (див анотацію до рецепту)
  • 1 ч.л. какао-порошку

Приготування торта Естерхазі:

100 г нарубаного смаженого фундука або смажених мигдальних пелюсток

Готуємо коржі. Білки збиваємо до стійкої піни. Не припиняючи збивати, поступово додаємо цукор. Збиваємо до середніх піків.

Торт Естерхазі від Тетяни

Додаємо горіхи і акуратно змішуємо їх в меренгу. Перекладаємо масу в мішок з прямою насадкою.
Я пекла коржі по 2 за раз (всього їх потрібно 6) на деку. Отже. Беремо пергамент, малюємо на ньому кола діаметром 21 см. Кладемо на деко. По спіралі укладаємо всередину окружності меренги.

Торт Естерхазі від Тетяни

Готуємо по 20-25 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці, до золотистих країв. Повторюємо з рештою тіста. Даємо коржам трохи охолонути і акуратно знімаємо пергамент.

Готуємо крем. Жовтки збиваємо c цукром і крохмалем до отримання пишної світлої маси.

Торт Естерхазі від Тетяни

Стручок ванілі розрізаємо на 2 частини вздовж і вискребаємо насіння.

Торт Естерхазі від Тетяни

Кладемо насіння і сам стручок в кухлик, наливаємо молоко і ставимо на конфорку. Доводимо до кипіння, вимикаємо і даємо постояти під кришкою 10 хвилин. Потім проціджуємо і при постійному розмішуванні віночком вливаємо тонкою цівкою в жовткову суміш. Переливаємо назад в каструлю і ставимо на помірний вогонь. Варимо, постійно помішуючи віночком, до загустіння.

Торт Естерхазі від Тетяни

Знімаємо з вогню. Викладаємо в миску, накриваємо поверхню харчовою плівкою і ставимо остигати. Я остуджую на крижаній бані для прискорення процесу.
Кладемо крем в чашу міксера, починаємо збивати на середніх оборотах. Потроху додаємо нарізане шматочками вершкове масло.

Торт Естерхазі від Тетяни

В кінці додаємо мелений фундук. Крем готовий.

Промащуємо коржі кремом, залишаємо трохи для боків і змащуємо їх. Обсипаємо нарубаними горіхами.

Останній корж кладемо до верху тією частиною, яка прилягала до пергаменту – вона більш рівна. Змащуємо верх абрикосовим джемом і ставимо торт в холодильник на пару годин. Виймаємо.

Частиною помади офарблюємо какао, кладемо в корнетик або мішок з тонкою насадкою або просто зрізаним куточком. Покриваємо верх білою помадою, поверх неї наносимо кола шоколадною. За допомогою зубочистки робимо з кіл павутинку.

Торт готовий.

Перед подачею після холодильника йому потрібно дати постояти при кімнатній температурі хвилин 20, щоб крем трохи відігрівся.

 

Торт Естерхазі від Тетяни

Смачного і з наступаючим!

Торт “Естерхазі” від Тетяни обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика