Французький цибулевий суп

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

А ось і він – давно обіцяний і тому дуже довгоочікуваний. Французький. Цибулевий. Суп. Густий, з дуже насиченим смаком, з грінкою і запеченим сиром зверху. Смааачнииий. Правда, на мій смак, цей суп краще подавати невеликими порціями – грамів по 200. Аж надто насичений смак.
До речі, для фінального запікання супу з сиром зовсім не обов’язково шукати горщики – для цих цілей цілком підійдуть керамічні або порцелянові порційні супниці.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 500 г цибулі (вже очищеної)
  • 3-4 зубчики часнику
  • 70 г топленого вершкового масла
  • 1 ст.л. цукру
  • 150 мл білого сухого вина
  • 1 л курячого бульйону
  • сіль за смаком
  • 1 багет
  • 100 г напівтвердого сиру

lukovyi-sup-1
Цибулю нарізаємо на тонкі півкільця.
lukovyi-sup-2
У товстостінній каструлі на середньо сильному вогні розтоплюємо вершкове масло. Кладемо цибулю і дрібно нарізаний часник і смажимо, помішуючи, близько 10 хвилин, поки цибуля не придбає коричневий відтінок і не карамелізується (не плутати з підгоранням!). У процесі потроху підсипаємо цукор.
lukovyi-sup-3
Зменшуємо вогонь практично до мінімуму і смажимо цибулю, періодично помішуючи, ще 20-25 хвилин.
lukovyi-sup-4
Вливаємо в каструлю вино і бульйон, доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо, не накриваючи кришкою, близько години.
lukovyi-sup-5
За цей час рідка частина супу повинна уваритися, а сам суп, відповідно, стати більш густим.
Готовий суп приправляємо за смаком сіллю, при необхідності додаємо трохи цукру.
Поки суп вариться, нарізаємо багет на скибочки товщиною близько 1-1,5 см, кладемо на деко, скроплюємо оливковою олією і підсушуємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 5-6 хвилин.
Суп розливаємо по супицях, зверху в кожну кладемо по 1-2 грінки (залежно від діаметра) і посипаємо тертим сиром.
lukovyi-sup-7
Відправляємо в духовку і запікаємо 5-7 хвилин, поки сир не розплавиться і не придбає рум’яну корочку.
Подаємо.
lukovyi-sup
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.