
Останнім часом я нещадно експлуатую на домашній кухні тему фрикадельок в різних варіаціях. А що? Це смачно, просто, зручно і цілком собі різноманітно. Фарш можна змінювати за смаком – свинина, баранина, яловичина, курка, індичка, змішані варіанти. З підливою теж можна погратися.
Коротше, тримайте новий рецепт фрикадельок з підливою. Вони дуже смачні.
Для приготування Фрикадельки в пікантному томатному соусі нам знадобиться:
Для фрикадельок:
- 1 кг м’ясного фаршу (у мене свинячий)
- 1 яйце
- 2 ст.л. кетчупу
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- 1 ст.л. зернистої гірчиці
- 1 ст.л. вустерширського соусу
- 1 ч.л. сухої цибулі в порошку
- сіль і перець за смаком
Для підливи:
- 1 велика цибулина
- 1 ст.л. вустерширського соусу
- 400 мл курячого або яловичого бульйону
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю (або вдвічі менше картопляного)
- 2 ст.л. кетчупу
- сіль і цукор за смаком
Розраховано на 6 порцій
Як приготувати Фрикадельки в пікантному томатному соусі
Змішуємо всі інгредієнти для фрикадельок.
Формуємо з фаршу кульки розміром з волоський горіх і кладемо на застелене фольгою деко.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 25 хвилин.
Готуємо підливу. Цибулю дрібно рубаємо. У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до м’якості, 4-5 хвилин.
Додаємо кетчуп і вустерширський соус.
Вливаємо бульйон, змішаний з кукурудзяним крохмалем і добре розмішуємо віночком. Варимо до загустіння. Додаємо сіль і цукор за смаком.
Готові фрикадельки кладемо в соус і прогріваємо протягом пари хвилин.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply