Фрикадельки в пікантному томатному соусі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Останнім часом я нещадно експлуатую на домашній кухні тему фрикадельок в різних варіаціях. А що? Це смачно, просто, зручно і цілком собі різноманітно. Фарш можна змінювати за смаком – свинина, баранина, яловичина, курка, індичка, змішані варіанти. З підливою теж можна погратися.

Коротше, тримайте новий рецепт фрикадельок з підливою. Вони дуже смачні.

Для приготування Фрикадельки в пікантному томатному соусі нам знадобиться:

Для фрикадельок:

  • 1 кг м’ясного фаршу (у мене свинячий)
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. кетчупу
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1 ст.л. зернистої гірчиці
  • 1 ст.л. вустерширського соусу
  • 1 ч.л. сухої цибулі в порошку
  • сіль і перець за смаком

Для підливи:

  • 1 велика цибулина
  • 1 ст.л. вустерширського соусу
  • 400 мл курячого або яловичого бульйону
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю (або вдвічі менше картопляного)
  • 2 ст.л. кетчупу
  • сіль і цукор за смаком

Розраховано на 6 порцій

frikadelki-v-pikantnom-souse-1

Як приготувати Фрикадельки в пікантному томатному соусі

Змішуємо всі інгредієнти для фрикадельок.

frikadelki-v-pikantnom-souse-2

Формуємо з фаршу кульки розміром з волоський горіх і кладемо на застелене фольгою деко.

frikadelki-v-pikantnom-souse-3

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 25 хвилин.

Готуємо підливу. Цибулю дрібно рубаємо. У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до м’якості, 4-5 хвилин.

frikadelki-v-pikantnom-souse-4

Додаємо кетчуп і вустерширський соус.

frikadelki-v-pikantnom-souse-5

Вливаємо бульйон, змішаний з кукурудзяним крохмалем і добре розмішуємо віночком. Варимо до загустіння. Додаємо сіль і цукор за смаком.

frikadelki-v-pikantnom-souse-6

Готові фрикадельки кладемо в соус і прогріваємо протягом пари хвилин.

Подаємо.

frikadelki-v-pikantnom-souse

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.