Холодний борщ

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Холодный борщ

Холодний борщ , як правило , готують влітку . Принцип же його приготування дуже схожий на окрошку , де овочі спочатку дрібно ріжуться , а потім перемішуються. Тільки у випадку з холодним борщем подрібнені овочі будуть заливатися буряковим відваром. Для відвару буряк натирається на крупній тертці.

Такий холодний борщ запросто можна приготувати і в якості однієї з варіацій вегетаріанського супу ( без додавання м’яса) , і як ситний м’ясний ( в цьому випадку використовують подрібнене варене м’ясо або ковбасу ) . А подають холодний борщ , як правило , з хріном або ж сметаною – кому як більше подобається !

Тобто , дуже універсальний , простий і доступний рецепт приготування!

Отже, які ж продукти нам знадобляться для його приготування:

  • варена ковбаса – 300 г
  • картопля – 4-6 шт .
  • буряк – 1 шт.
  • зелена цибуля , кріп – 1 пучок
  • яйця курячі – 4-5 шт.
  • огірки – 4-5 шт.
  • яблучний оцет – 1 ч. л.
  • сіль

Рецепт приготування холодного борщу :

1 . Для початку очистимо сирий буряк , потім натираємо його на крупній тертці і складаємо в каструлю. Заливаємо її трьома літрами води.
2 . Після того , як вода закипить , додаємо в каструлю яблучний оцет і сіль. Варимо до готовності буряка .
3 . Тим часом відварюємо картоплю і яйця (круто ) . Потім очищаємо їх і дрібно нарізаємо. Складаємо картоплю і яйця в глибоку ємність. Нарізаємо дрібно огірки і додаємо їх в ємність.
4 . Тепер промиваємо зелень і дрібно подрібнюємо її . Дрібно нарізаємо і варену ковбасу. Додаємо зелень і ковбасу в ємність з яйцями і іншими овочами . Все добре перемішуємо . Отриману в результаті основу для нашого холодного борщу не солимо , інакше , з овочів почне текти сік. Просто накриваємо ємність кришкою і прибираємо в холодильник.
5 . Буряковий відвар необхідно остудити під кришкою при кімнатній температурі.

При подачі на стіл насипаємо в кожну тарілку спочатку порцію основи , приготовлену для нашого холодного борщу , а потім заливаємо основу охолодженим буряковим відваром.

За смаком страву можна підсолити і поперчити , а зверху прикрасити тарілку з борщем сметаною або хріном. І холодний борщ з вареною ковбасою абсолютно готовий!

15_05_02_13_01

Всім смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.