
Холодний борщ , як правило , готують влітку . Принцип же його приготування дуже схожий на окрошку , де овочі спочатку дрібно ріжуться , а потім перемішуються. Тільки у випадку з холодним борщем подрібнені овочі будуть заливатися буряковим відваром. Для відвару буряк натирається на крупній тертці.
Такий холодний борщ запросто можна приготувати і в якості однієї з варіацій вегетаріанського супу ( без додавання м’яса) , і як ситний м’ясний ( в цьому випадку використовують подрібнене варене м’ясо або ковбасу ) . А подають холодний борщ , як правило , з хріном або ж сметаною – кому як більше подобається !
Тобто , дуже універсальний , простий і доступний рецепт приготування!
Отже, які ж продукти нам знадобляться для його приготування:
- варена ковбаса – 300 г
- картопля – 4-6 шт .
- буряк – 1 шт.
- зелена цибуля , кріп – 1 пучок
- яйця курячі – 4-5 шт.
- огірки – 4-5 шт.
- яблучний оцет – 1 ч. л.
- сіль
Рецепт приготування холодного борщу :
1 . Для початку очистимо сирий буряк , потім натираємо його на крупній тертці і складаємо в каструлю. Заливаємо її трьома літрами води.
2 . Після того , як вода закипить , додаємо в каструлю яблучний оцет і сіль. Варимо до готовності буряка .
3 . Тим часом відварюємо картоплю і яйця (круто ) . Потім очищаємо їх і дрібно нарізаємо. Складаємо картоплю і яйця в глибоку ємність. Нарізаємо дрібно огірки і додаємо їх в ємність.
4 . Тепер промиваємо зелень і дрібно подрібнюємо її . Дрібно нарізаємо і варену ковбасу. Додаємо зелень і ковбасу в ємність з яйцями і іншими овочами . Все добре перемішуємо . Отриману в результаті основу для нашого холодного борщу не солимо , інакше , з овочів почне текти сік. Просто накриваємо ємність кришкою і прибираємо в холодильник.
5 . Буряковий відвар необхідно остудити під кришкою при кімнатній температурі.
При подачі на стіл насипаємо в кожну тарілку спочатку порцію основи , приготовлену для нашого холодного борщу , а потім заливаємо основу охолодженим буряковим відваром.
За смаком страву можна підсолити і поперчити , а зверху прикрасити тарілку з борщем сметаною або хріном. І холодний борщ з вареною ковбасою абсолютно готовий!
Всім смачного!
Leave a Reply