Холодник на бульйоні

» » Холодник на бульйоні
Холодник на бульйоні

Рецепт навздогін літу. Хоча його, в принципі, ще півмісяця залишилося;-) Холодник – відмінне блюдо для спекотної або просто теплої погоди. У Мінських закладах це обов’язкова страва літнього меню – народ його охоче їсть. Правда, у нас тут найбільше поширений варіант холодник на кефірі – такий рецепт вже давно є у мене в блозі. Я пропоную рецепт холодника на бульйоні навпіл з водою і з приємним доповненням у вигляді яловичини. Це одночасно ситно і освіжаюче.

Готуємо!

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 300 відвареної або запеченої яловичини (можна використовувати і свинину)
  • 7-8 середніх редисок
  • 4 середніх грунтових огірка (250-300 г в сумі)
  • 2 печені або відварні буряка (400 г в сумі)
  • 2 відварені картоплини
  • 3 відварені яйця
  • невеликий пучок кропу
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • 1 л курячого бульйону
  • 700-800 мл холодної води
  • сік лимона за смаком
  • сіль за смаком (краще додати в бульйон на етапі його варіння)

Приготування:

Редис нарізаємо соломкою.

 

Холодник на бульйоні

Так само нарізаємо огірки і яловичину, кладемо в каструлю.

Холодник на бульйоні

Додаємо нарізану кубиками картоплю, натертий на крупній тертці буряк, нарубану зелень. Вливаємо воду і бульйон. Приправляємо лимонним соком, при необхідності додаємо солі.

Холодник на бульйоні

Подаємо зі сметаною, половинкою яйця і чорним хлібом.

Холодник на бульйоні

Смачного!

Холодник на бульйоні обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика