
Щавлеву окрошку іноді називають щавельним супом , хоча в принципі це справжнісінька окрошка , тільки основа інша . Щавлева окрошка не тільки дуже смачна, а й корисно , а приготувати її можна за лічені хвилини.
Щавлева окрошка готується з таких інгредієнтів:
- великий пучок щавлю (з розрахунку на 3 – літрову каструлю)
- ковбаса (можна замінити сосисками або відварним м’ясом)
- свіжі огірки
- редиска
- зелена цибуля
- зелень кропу і петрушки
- круті яйця
- сіль
- сметана
Щавельная окрошка готується дуже просто:
1 . Ретельно промийте щавель і дрібно наріжте його .
2 . Доведіть до кипіння воду в каструлі , посоліть і киньте в неї щавель. Помішуючи , доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Основа для щавлевої окрошки готова. Остудіть і поставте в холодильник.
3 . Розкладіть по тарілках всі інгредієнти , дрібно нарізані , залийте холодним відваром щавлю разом із самим щавлем , заправте сметаною і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Leave a Reply