Щи зі свіжої капусти

» » Щи зі свіжої капусти
Щи зі свіжої капусти

Якось я упустила з уваги факт відсутності рецепта щі в блозі. Сьогодні доповнюю цей пробіл. Відразу кажу: це МІЙ варіант щі, по ньому готовлю особисто я особисто для моєї родини. У щі, як і у борщу, є варіації від господині до господині, тому я розумію, що коментарі “А я готую не так” будуть, і це нормально. У мене одне прохання: давайте не будемо влаштовувати воєн на цю тему.

Тепер про цей конкретний рецепт. Тут щі готуються без участі квашеної капусти, тому смак у них більш м’який, ніж у традиційних кислих щі.

Інгредієнти на 6-8 порцій:

  • 800 г свинячих ребер або іншого м’яса на кісточці
  • 1 невелика цибулина
  • 1 велика цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 2 лаврові листки
  • 10 горошин чорного перцю
  • сіль
  • 4 середні картоплини
  • 400 г білокачанної капусти (качан в розрахунок не беремо)
  • 1 середня морква
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 ч.л. яблучного або білого винного оцту
  • невеликий пучок кропу
  • сметана для подачі

Ребра кладемо в каструлю. До них відправляємо надрізану навхрест невелику цибулину, 2 роздавлених зубчика часнику, лавровий лист, перець-горошок і сіль за смаком. Вливаємо 2,5 літра води і ставимо на сильний вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну і варимо бульйон протягом 1-1,5 годин.

 

Щи зі свіжої капусти

З готового бульйону виймаємо м’ясо і всю ароматичну частину (в цьому місці бульйон можна процідити).

Картоплю нарізаємо кубиками.

Щи зі свіжої капусти

Капусту шаткуємо.

Щи зі свіжої капусти

Кладемо в бульйон капусту і картоплю. Варимо до м’якості, близько 15-20 хвилин.

Тим часом дрібно рубаємо велику цибулину, моркву тремо на крупній тертці. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і моркву, смажимо, помішуючи, 5-6 хвилин.

Щи зі свіжої капусти

Додаємо томатну пасту і оцет і смажимо, помішуючи, близько 1 хвилини, до появи характерного солодкого запаху.

Кладемо зажарку в каструлю. Туди ж відправляємо зняте з кісток і нарізане на шматочки м’ясо. Варимо все разом близько 10 хвилин.

Додаємо дрібно натертий часник і нарубану зелень, вимикаємо і даємо настоятися під кришкою 10-15 хвилин.

Подаємо зі сметаною.

Щи зі свіжої капусти

Смачного!

Щи зі свіжої капусти обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика